Фарширований перець – це смачна страва, яка вже давно посіла одне з ключових місць у раціоні українців. Зазвичай, цей овоч фарширують начинкою, схожою на ту, що додається у голубці. Проте, чому б не дати волю власній фантазії та не вигадати щось цікаве та незвичне?
Саме так, мабуть, подумала фудблогерка Мирослава Пекапрюк. В Instagram вона показала, як приготувати фарширований перець із додаванням кукурудзи та інших цікавих складових.
Інгредієнти на 12 шт
- Перець білозірка – 12 шт
- Кукурудза – 250 гр
- Перлова крупа – 100 гр
- Куряче філе – 500 гр
- Цибуля – 1 шт
- Томатна паста – 100 гр
- Борошно – 2 ст.л.
- Сметана – 2 ст.л.
- Сіль
- Перець
- Цукор
- Петрушка
- Олія
Спосіб приготування
1. Промиту перлову крупу заливаємо окропом і залишаємо на 20 хв.
2. Куряче філе та цибулю нарізаємо довільними шматками і перемелюємо через мʼясорубку.
3. Фарш з цибулею змішуємо з перловою крупою, додаємо кукурудзу, нарізану петрушку, сіль та перець.
4. З перців вирізаємо хвостики, зачищаємо їх від серцевини, щільно наповнюємо фаршем і накриваємо хвостиками.
5. У каструлі на розігрітій олії обсмажуємо томатну пасту, додаємо трохи цукру, сіль, борошно, гарно все перемішуємо і смажимо 1-2 хв постійно помішуючи.
6.Заливаємо все холодною водою, доводимо до кипіння, додаємо сметану, доводимо до смаку по солі.
7. Викладаємо в наш соус перці стоячи щільно один до одного і варимо на повільному вогні 35-40 хв, доки вони не будуть мʼякими.
8. Для того, щоб перці в каструлі стояли рівно, потрібно трішки зрізати в них кінчики, але так щоб не утворився отвір.
На OBOZ.UA є й інші рецепти фаршированих перців:
- Фарширований перець у духовці
- Фарширований перець без м’яса
- Фарширований перець у мультиварці