Плоский живіт за ніч. Що пити перед сном, щоб позбутися здуття живота
Плоский живіт за ніч. Що пити перед сном, щоб позбутися здуття живота

Плоский живіт за ніч. Що пити перед сном, щоб позбутися здуття живота

Здуття і живіт, що випирає, — не найприємніші відчуття, які часто викликані поганим травленням, надмірним газоутворенням або затримкою води в організмі. Але вживання певних напоїв перед сном може допомогти вам позбутися цієї проблеми.

Випираючий живіт не завжди свідчить про зайву вагу, а може бути результатом простого здуття. Це означає, що вам слід переглянути своє харчування і особливо те, що ви вживаєте ввечері. Доктор Мрінал Пандіт розповів про два напої, які можна пити перед сном, щоб мінімізувати здуття живота і домогтися більш підтягнутого та плоского живота вранці. Про це пише She Finds.

У Фокус. Стиль з'явився свій Telegram-канал. Підписуйтесь, щоб не пропускати найцікавіші новини зі світу шоу-бізнесу та світського життя!

Тепла вода з лимоном

Фото: Freepik

Тепла вода з лимоном перед сном може творити чудеса для вашої травної системи. Як пояснює доктор Пандіт, "тепла вода з лимоном допомагає стимулювати травну систему і сприяє перистальтиці, хвилям м'язових скорочень, які переміщують їжу по травному тракту". Крім того, лимонна вода допомагає підтримувати рівень гідратації, необхідний для гарного травлення і запобігання закрепам — поширеної причини ранкового здуття живота. Лимонна кислота в лимонах також посилює функцію ферментів і стимулює печінку, сприяючи детоксикації та зменшенню здуття живота протягом ночі.

Це також низькокалорійний напій порівняно з солодкими варіантами. Тому заміна висококалорійних напоїв водою з лимоном може допомогти в контролі ваги, що також сприятиме більш плоскому животу з плином часу.

Імбирний чай

Фото: Freepik

Відомий своїми потужними протизапальними властивостями імбирний чай є заспокійливим еліксиром для вашої травної системи. "Імбирний чай може допомогти стимулювати слину, жовч і шлункові соки, сприяючи кращому травленню, знижуючи ймовірність ранкового здуття живота", — пояснює доктор Пандіт.

Цей ароматний напій також діє як вітрогінний засіб, зменшуючи накопичення газів і запобігаючи здуттю живота. Вживання імбирного чаю перед сном може допомогти заспокоїти шлунок й сприяти спокійному нічному сну без дискомфорту.

Деякі дослідження показують, що імбир може прискорити метаболізм і допомогти з окисленням жирів. Ефективніший метаболізм може сприяти контролю ваги, а отже, згодом ви отримаєте підтягнуте тіло та плоский живіт.

Щоб максимізувати ці переваги, регулярне вживання води з лимоном та імбирного чаю в рамках збалансованого раціону і здорового способу життя може стати допоміжним заходом для досягнення і підтримки плоского живота, а також мінімізації здуття живота.

Нагадаємо, 8 фруктів, які можуть спричинити здуття живота.

Раніше Фокус писав про те, які оброблені продукти можуть нашкодити здоров'ю кишечника.

Цей матеріал має виключно інформаційний характер і не містить порад, які можуть вплинути на ваше здоров'я. Якщо у вас є проблеми, зверніться до фахівця

Теги за темою
Здоров'я
Джерело матеріала
loader
loader