/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2F86a2534a1238fd3bf45243dda402a1e8.jpg)
Пікантний томатний соус на зиму: точний рецепт смачної консервації
Помідори є одним із найпопулярніших овочів для консервації. Взимку, навіть в найлютіший мороз ви завжди можете поласувати смачними закрутками із використанням цього овочу. Помідори можна консервувати цілими, можна розрізати на шматки, а можна приготувати смачні соуси, які потім стануть ідеальним доповненням до будь-якої страви.
Фудблогерка з ніком thatladyanna в Instagram поділилась власним рецептом приготування томатного соусу на зиму. Вона стверджує, що соус виходить в міру пікантним та надзвичайно смачним.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2Fef6b4e97fc933f57192a49308a1d733c.png)
Інгредієнти
- Помідори
- Сіль
- Базилік
Спосіб приготування
1. Чисті помідори розрізаємо на четвертинки. Викладаємо їх в миску шапами, пересипаними сіллю та відкладаємо в сторону.
2. За цей час стерилізуємо банки.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2F7ee1512a898af36f44cf58c4bf383895.png)
3. У стерилізовані банки викладаємо помідори, притискаючи ложкою для наповненості.
4. Додаємо базилік за смаком.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2Fa4a74955f9cca6d7ef509f462d18a61b.png)
5. Ставимо банки в каструлю, дно якої прикрито рушником. Наповнюємо водою.
6. Стерилізуємо протягом 20 хвилин, після чого закриваємо кришками.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2Ffcd3c1d553264623f8a1c4bb737fdc40.png)
7. Перегортаємо банки дороги дном, накриваємо рушниками та залишаємо до повного охолодження.
На OBOZ.UA є й інші рецепти із використанням помідорів:
- Зелені помідори, фаршировані часником
- Малосольні помідори в пакеті
- Гострі квашені помідори

