Російські ЗМІ повідомили про ліквідацію воєнкора-пропагандиста Піддубного у Курській області
Російські ЗМІ повідомили про ліквідацію воєнкора-пропагандиста Піддубного у Курській області

Російські ЗМІ повідомили про ліквідацію воєнкора-пропагандиста Піддубного у Курській області

Російські паблики та ЗМІ увечері в середу, 7 серпня, повідомили про смерть російського "Z-військора" Євгена Піддубного. За попередньою інформацією, він був ліквідований ЗСУ, коли працював на території Курської області. Таку інформацію розповсюдили російські канали.

Колаборант Олег Царьов повідомляє, що до машини з Піддубним нібито потрапив FPV-дрон. Смерть "військора" також підтвердили на каналі, де він працював. Крім того, про можливу загибель Піддубного повідомив депутат Держдуми Михайло Делягін, однак він не зазначає, що інформація вимагає перевірки.

Автори телеграм-каналу War Gonzo «військора» Семена Пегова пишуть, що «погані новини приходять швидко», але обмовляються, що нічого не повідомлятимуть, поки офіційні представники Піддубного не зроблять заяву.

"Z-воєнкор" також вів свій телеграм-канал. Піддубний транслював розпропаганду більш як на 700 тисяч передплатників. Остання посада в каналі Піддубного була опублікована о 19:35 за Москвою. У ньому було викладено відео, на якому, як стверджується, екіпаж БМП (Піддубний пише, що такі машини стоять на озброєнні українських сил) розстріляв цивільний автомобіль неподалік Суджі.

  • Увечері 7 серпня у ВП вперше відреагували на події у Курській області. Радник керівника Офісу президента України Михайло Подоляк заявив, що події у Курській області можуть стати індикатором справжнього ставлення пересічних росіян до повномасштабного вторгнення РФ до України. Наразі у них відкрилася можливість продемонструвати, наскільки обґрунтованими є заяви російських опозиціонерів про те, що народ РФ не підтримує війну.
  • 7 серпня стало відомо, що представники американської влади мають намір зв'язатися з українськими колегами та з'ясувати, що відбувається у Курській області Росії. Про це повідомив координатор зі стратегічних комунікацій Ради національної безпеки Білого дому Джон Кірбі.
  • 7 серпня Міноборони Росії визнало, що бої в Курській області тривають другу добу, а президент Володимир Путін звинуватив Україну в "масштабній провокації".
Джерело матеріала
loader
loader