Доступно всім: 8 овочів, які допоможуть швидко схуднути влітку
Доступно всім: 8 овочів, які допоможуть швидко схуднути влітку

Доступно всім: 8 овочів, які допоможуть швидко схуднути влітку

Літо — ідеальний час для схуднення через доступність сезонних овочів. Від болгарського перцю, що прискорює метаболізм, до буряка, який спалює жир, — ці багаті поживними речовинами овочі допоможуть вам швидко скинути зайві кілограми.

Включення в раціон деяких овочів може мати величезне значення для зниження ваги. Ці багаті поживними речовинами, низькокалорійні овочі не тільки допомагають схуднути, а й покращують загальний стан здоров'я. Про вісім овочів, які можуть допомогти нам досягти наших цілей зі зниження ваги, пише Times Of India.

У Фокус. Стиль з'явився свій Telegram-канал. Підписуйтесь, щоб не пропускати найцікавіші новини зі світу шоу-бізнесу та світського життя!

Капуста

Фото: Freepik

Капуста — один овоч, що сприяє зниженню ваги. Вона низькокалорійна і багата на клітковину, що допомагає травленню й підтримує відчуття ситості. Дослідження Американського журналу клінічного харчування підкреслюють, що продукти з високим вмістом клітковини, такі як капуста, сприяють зниженню ваги і зменшенню жирової маси. Крім того, капуста містить антиоксиданти, які борються із запаленням.

Зелена квасоля

Зелена квасоля — це фантастичний вибір для схуднення. Вона низькокалорійна і багата на клітковину, що допомагає нам довше відчувати ситість. Дослідження, опубліковане в Journal of Nutrition, показало, що збільшення споживання клітковини допомагає знизити загальне споживання калорій. Зелена квасоля також багата на вітаміни A і C, які підтримують метаболізм і здоров'я імунної системи.

Шпинат

Фото: Freepik

Шпинат — низькокалорійний, багатий поживними речовинами овоч, який може допомогти у втраті ваги. Він багатий на залізо, вітаміни А і С, а також клітковину. Дослідження в Appetite Journal показує, що шпинат допомагає регулювати голод і апетит завдяки високому вмісту клітковини. Антиоксиданти в шпинаті також допомагають знизити окислювальний стрес в організмі.

Брокколі

Броколі добре відома своїми корисними для здоров'я властивостями і здатністю знижувати вагу. Вона багата на клітковину, що сприяє насиченню та допомагає кращому травленню. Згідно з дослідженням у British Journal of Nutrition, збільшення споживання клітковини з овочів, таких як броколі, може допомогти зменшити жирові відкладення і підтримувати здоровий контроль ваги.

Морква

Фото: Freepik

Морква — хрусткий, низькокалорійний овоч, який також може сприяти зниженню ваги. Вона багата на клітковину і воду, що допомагає нам насичуватися, не додаючи багато калорій. Дослідження, опубліковані в Obesity Research & Clinical Practice, показують, що перекуси овочами, багатими на клітковину, такими як морква, можуть знизити загальне споживання калорій і сприяти зниженню ваги.

Цвітна капуста

Цвітна капуста — овоч із низьким вмістом вуглеводів і калорій. Це чудова заміна високовуглеводним продуктам, таким як рис і картопля. Дослідження в журналі Journal of the Academy of Nutrition and Dietetics показало, що заміна високовуглеводних продуктів низьковуглеводними альтернативами, такими як цвітна капуста, може допомогти в контролі ваги і втраті жиру.

Солодкий перець

Фото: Freepik

У болгарському перці мало калорій і він багатий на вітаміни та антиоксиданти. Він також містить капсаїцин, який, як було доведено, прискорює метаболізм. Дослідження в журналі Journal of Clinical Biochemistry and Nutrition показало, що капсаїцин може збільшувати витрату енергії та окислення жирів, сприяючи зниженню ваги.

Буряк

Буряк містить мало калорій і багато клітковини, що допомагає у втраті ваги. Він також багатий на нітрати, які можуть поліпшити продуктивність вправ і прискорити метаболізм. Дослідження, опубліковані в The American Journal of Clinical Nutrition, показують, що споживання буряка може поліпшити фізичну витривалість і підтримати зусилля зі зниження ваги.

Нагадаємо,10 недорогих фруктів і овочів, які потрібно купувати частіше.

Раніше Фокус писав про те, як заготовити овочі на зиму, щоб зберегти користь.

Цей матеріал має виключно інформаційний характер і не містить порад, які можуть вплинути на ваше здоров'я. Якщо у вас є проблеми, зверніться до фахівця

Теги за темою
Здоров'я
Джерело матеріала
loader
loader