Є секретний інгредієнт: як приготувати ідеальне тісто для пиріжків
Є секретний інгредієнт: як приготувати ідеальне тісто для пиріжків

Є секретний інгредієнт: як приготувати ідеальне тісто для пиріжків

Як начинку для пиріжків можна взяти не тільки яйця із зеленню, а й будь-які інші продукти.

Смачні пиріжки з повітряного тіста, яке не черствіє і не кришиться, — вищий пілотаж для будь-якої господині. Тому не дивно, що майже кожна має в запасі перевірений роками, а то й поколіннями рецепт ідеального тіста для пиріжків. Кулінарна блогерка Світлана Бауер поділилася своїм способом приготування такого тіста та розповіла про секретний інгредієнт, який робить тісто м'яким і пористим.

Пиріжки з тіста із секретним інгредієнтом

Інгредієнти:

Для тіста:

  • тепле молоко — 300 мл;
  • яйце — 1 шт;
  • сухі дріжджі — 7 г (пресовані — 21 г);
  • цукор — 1 ст. л;
  • сіль — 1 ч. л;
  • яблучний оцет — 2 ч. л;
  • борошно — приблизно 550 г;
  • вершкове масло — 40 г.

Для начинки:

  • відварені курячі яйця — 6 шт;
  • зелена цибуля;
  • вершкове масло — 2 ст. л.
  • рослинна олія для смаження.

Спосіб приготування:

У тепле молоко додати дріжджі, цукор і добре перемішати. Потім ввести яйце, сіль і просіяне борошно, замісити тісто. Під час замісу влити олію та оцет (секретний інгредієнт). Тісто поставити на вистоювання на 1-2 години.

Для начинки змішати нарізані яйця, цибулю, олію, сіль, перець.

Готове тісто розділити на 12-16 частин, порізати на шматочки, розкачати їх, покласти всередину начинку і сформувати пиріжки. Обсмажити їх на розпеченій олії з обох боків до рум'яної скоринки.

Викласти на паперовий рушник, щоб зійшов зайвий жир.

Читайте також:

Дуже смачно. Рецепт рибних котлет із секретним інгредієнтом

Рецепт пісних пиріжків із картоплею та грибами: як приготувати смачну випічку

Ідеальні пиріжки для схуднення: всього за 10 хвилин (відео)

Джерело матеріала
loader
loader