Головна помилка приготування макаронів, через яку продукт псується: ніколи так не робіть
Головна помилка приготування макаронів, через яку продукт псується: ніколи так не робіть

Головна помилка приготування макаронів, через яку продукт псується: ніколи так не робіть

Зварити макарони – це, здавалося б, найпростіше, що може бути. Але в приготування такої страви багато людей допускаються грубої помилки. А саме, розуміють поняття "al dente" як недоварені макарони.

Про те, як насправді потрібно відварювати вироби, розповіло американське видання Mirror. Є одне дуже просте правило.

Головна помилка приготування макаронів, через яку продукт псується: ніколи так не робіть

У кулінарії "al dente" по-італійськи означає "на зуб". Іншими словами, цей термін стосується макаронних виробів або рису, які варяться так, щоб вони були твердими на смак. Макарони не повинні бути жорсткими, але вони повинні мати невелику твердість, коли ви їх надкушуєте.

Головна помилка приготування макаронів, через яку продукт псується: ніколи так не робіть

Крістофер Кімбол, співзасновник America's Test Kitchen і засновник кулінарної школи Milk Street Kitchen вказав на помилку.

Головна помилка приготування макаронів, через яку продукт псується: ніколи так не робіть

Крістофер сказав: "Багато людей просто недоварюють свою пасту, тому що кажуть, що це "al dente". Далі він пояснив: "Паста має інший смак коли вона недоварена. Це неприємно".

Головна помилка приготування макаронів, через яку продукт псується: ніколи так не робіть

Цілком можливо як переварити, так і недоварити макарони. Щоб паста не була перевереною і, при цьому, в міру твердою, її потрібно варити пасту на дві хвилини менше рекомендованого часу. На цьому етапі вам слід швидко спробувати. Якщо макарони тверді, але не крейдяні, їх можна злити.

Головна помилка приготування макаронів, через яку продукт псується: ніколи так не робіть

Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:

  • Паста з томатами і часником
  • Паста з морепродуктами у вершковому соусі
  • Класична паста болоньєзе
Джерело матеріала
loader
loader