Зварити макарони – це, здавалося б, найпростіше, що може бути. Але в приготування такої страви багато людей допускаються грубої помилки. А саме, розуміють поняття "al dente" як недоварені макарони.
Про те, як насправді потрібно відварювати вироби, розповіло американське видання Mirror. Є одне дуже просте правило.
У кулінарії "al dente" по-італійськи означає "на зуб". Іншими словами, цей термін стосується макаронних виробів або рису, які варяться так, щоб вони були твердими на смак. Макарони не повинні бути жорсткими, але вони повинні мати невелику твердість, коли ви їх надкушуєте.
Крістофер Кімбол, співзасновник America's Test Kitchen і засновник кулінарної школи Milk Street Kitchen вказав на помилку.
Крістофер сказав: "Багато людей просто недоварюють свою пасту, тому що кажуть, що це "al dente". Далі він пояснив: "Паста має інший смак коли вона недоварена. Це неприємно".
Цілком можливо як переварити, так і недоварити макарони. Щоб паста не була перевереною і, при цьому, в міру твердою, її потрібно варити пасту на дві хвилини менше рекомендованого часу. На цьому етапі вам слід швидко спробувати. Якщо макарони тверді, але не крейдяні, їх можна злити.
Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:
- Паста з томатами і часником
- Паста з морепродуктами у вершковому соусі
- Класична паста болоньєзе