Один з найкорисніших і найсмачніших овочів – гарбуз. Готувати її можна по-різному: запікати, готувати на грилі, а також додавати запіканки, пироги, салати і готувати з неї супи.
Кулінарка поділилася в Instagram рецептом дуже смачного та корисного салату із запеченого гарбуза, з горішками та шпинатом.
Інгредієнти:
- очищений гарбуз порізаний кубиками
- копчена паприка, кориця, мелений перець, сіль, оливкова олія
- листя шпинату або салату
- фета
- родзинки
- горіхи
Для заправки:
- 3 ст.л оливкової олії
- 3 ст. яблучного/винного оцту
- 1 ст. меду
- 1 ч. л. діжонської гірчиці
- сіль
Спосіб приготування:
1. Поріжте кубиком гарбуз, перекладіть на деко, присипте спеціями, полийте трохи олією і запікайте.
2. Змішайте всі інгредієнти для заправки.
3. Викладіть на блюдо шпинат, зверху гарбуз, сир і полийте заправкою. Посипте зверху горішками, родзинками та можна подавати.
Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:
- Пудинг із гарбуза
- Манти з гарбузом
- Запіканка з гарбуза