Хачапурі з телятиною: як приготувати ідеальні тісто та начинку
Хачапурі з телятиною: як приготувати ідеальні тісто та начинку

Хачапурі з телятиною: як приготувати ідеальні тісто та начинку

Хачапурі – це традиційний грузинський вид випічки, який готується із сиром. Проте, існує і багато інших варіантів начинки. Найпопулярнішою, звісно є начинка з м’ясом, яка надає виробу соковитості та цікавого смаку.

Фудблогерка з ніком valerikiry в Instagram розповіла, який вид хачапурі вона полюбляє найбільше. Виявилось, що це випічка з телятиною. Вона також показала, як правильно приготувати таку начинку, а також тісто, щоб точно сподобалось всім.

Хачапурі з телятиною: як приготувати ідеальні тісто та начинку

Інгредієнти для тіста

  • Борошно – 500 гр
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Цукор – 1 ч.л.
  • Олія – 3 ст.л.
  • Сметана – 1 ст.л.
  • Дріжджі сухі – 6 гр
  • Молоко – 150 мл
  • Вода – 150 мл

Інгредієнти для начинки

  • Фарш телятина – 300 гр
  • Фарш свинина – 300 гр
  • Цибуля – ½ шт
  • Часник – 1 зуб
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Перець чорний – ½ ч.л.

Інгредієнти для змащування

  • Яйця – 1 шт
  • Вершкове масло – 50 гр

Спосіб приготування

1.Зʼєднати молоко, воду, дріжджі, цукор, сіль, перемішати та залишити на 5 хвилин.

2. Додати сметану, олію, перемішати та ввести просіяне борошно.

Хачапурі з телятиною: як приготувати ідеальні тісто та начинку

3. Перемішати лопаткою, а потім продовжити руками. Тісто буде липнути до рук, тому краще руки змастити рослинною олією.

4. Залишити тісто на 40 хв до збільшення вдвічі.

Хачапурі з телятиною: як приготувати ідеальні тісто та начинку

5. Тісто розділити на 5 рівних частин (~160 гр кожна ) і згорнути в кульки.

6. Фарш так само розділити на кульки (125 гр кожна приблизно), кожна з яких повинна бути трошки менша за кульку з тіста.

Хачапурі з телятиною: як приготувати ідеальні тісто та начинку

7. Тісто формувати руками трошки вирівняти , викласти кульку з фаршу і краї тіста витягнути над фаршем і зверху добре закріпити краї, розрівняти.

8. Посередині зробити невеличкий отвір.

9. Викласти на деко хачапурі , змастити жовтком і відправити у розігріту духовку при 250 градусах на 10-14 хвилин.

10. Змастити гарячі хачапурі вершковим маслом і подавати з аджикою.

На OBOZ.UA є й інші рецепти хачапурі:

  • Хачапурі на кефірі
  • Хачапурі з яйцем
  • Хачапурі з листкового тіста
Джерело матеріала
loader
loader