Що приготувати, якщо у вас багато кабачків: рецепт смачної запіканки з фаршем і помідорами
Що приготувати, якщо у вас багато кабачків: рецепт смачної запіканки з фаршем і помідорами

Що приготувати, якщо у вас багато кабачків: рецепт смачної запіканки з фаршем і помідорами

Зараз сезон кабачків, а значить саме час готувати страви з цього недорого і смачного овоча.

Овочеві запіканки з м'ясом — це популярна страва в усьому світі, згадайте грецьку мусаку. Цю запіканку приготувати ще простіше. Рецептом поділилися на сайті Cookpad.

Щоб страва не вийшла надто жирною і калорійною, фарш краще приготувати самим із курячої грудки. Але ви можете вибрати будь-який фарш на свій смак.

Запіканка з кабачків з фаршем і помідорами

Інгредієнти:

  • молодий кабачок — 800 г;
  • фарш курячий — 300 г;
  • помідори — 2 шт;
  • одна цибулина;
  • сир — 50 г;
  • рослинна олія — 30 мл;
  • томатна паста — 1 ст. л.;
  • петрушка, прованські трави, сіль, свіжомелений чорний перець.
  • Для заливки:
  • яйця — 2 шт;
  • сметана — 100 г;
  • сир — 50 г;
  • 2 зубчики часнику;
  • сіль.

Цибулю дрібно наріжте та обсмажте в олії до легкого золотистого кольору. Додайте фарш, перемішайте і продовжуйте готувати до готовності фаршу. Додайте сіль і перець, томатну пасту та трохи води.

Додайте прованські трави та готуйте 2-3 хвилини. Зніміть з вогню і дайте трохи охолонути під кришкою.

Натріть кабачки на крупній тертці, посоліть, перемішайте і залиште на 5 хвилин, щоб вони дали сік. Сік злийте, а натерті кабачки відіжміть.

Глибоку форму для запікання змастіть олією. Рівномірно розкладіть приблизно половину натертої овочевої маси. Розподіліть зверху остиглий фарш. Останній шар — решта кабачків.

У мисці злегка збийте яйця, додайте нежирну сметану, сіль, перець і добре перемішайте. Додайте половину натертого сиру та подрібнений часник. Добре перемішайте.

Помідори наріжте кружальцями та розкладіть поверх запіканки. Посипте дрібно нарізаною петрушкою та залишками сиру.

Залийте запіканку яєчно-сметанною сумішшю.

Прикрийте форму фольгою і поставте в попередньо розігріту до 180 °С духовку на 30 хвилин. Потім зніміть фольгу і запікайте ще хвилин 10 до рум'яної скоринки.

Можна не натирати кабачки, а нарізати їх кружальцями. Щоб вони не виділяли надто багато вологи, бланшуйте їх 3-5 хвилин у киплячій воді, остудіть і тільки потім укладайте у форму.

Читайте також:

Герої літнього столу: рецепт кабачків у часниковому соусі

Літня лазанья із сезонних овочів: рецепт найвідомішої італійської страви

Найпростіший літній гарнір: рецепт запечених баклажанів і кабачків

Джерело матеріала
loader
loader