В консервації дуже смачно поєднати баклажани з перцем. Для таких овочів ідеально підходить маринад на основі часнику та меду. Закуска виходить достатньо пікантною та її можна їсти замість салату.
Ідея приготування перцю з баклажанами на зиму опублікована на сторінці фудблогерки Олени з ніком alena nerovnya в Instagram. Страва чудово зберігається на зиму.
Інгредієнти:
- перець – 1 кг.
- баклажани – 3 шт.
- часник – 3-4 зубчика
- олія – 150 мл.
- сіль – 1 ч.л.
- діжонська гірчиця – 2 ст.л.
- мед – 2 ст.л.
- розмарин
- лаврове листя
- перець горошком
Спосіб приготування:
1. Баклажани запекти кружечками. Перець солодкий запекти, скласти в пакет, щоб він пропарився.
2. Почистити, шкірку зняти.
3. Для маринаду з'єднати: натертий часник, олію, сіль, гірчицю, мед, розмарин, лавровий лист і перець горошком.
4. Прогріти, не кип'ятити.
5. Готувати овочі в маринаді 15 хвилин.
6. Викласти у стерилізовані банки, закатати і закутати до охолодження.
Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:
- Мариновані баклажани з гострим перцем
- Баклажани з соєвим соусом
- Мариновані баклажани за 5 хвилин