Як правильно починати свій день: практичні поради для щасливого життя
Як правильно починати свій день: практичні поради для щасливого життя

Як правильно починати свій день: практичні поради для щасливого життя

Запорукою продуктивного та щасливого життя є правильний початок дня. Багато людей дотримуються кількох простих ранкових звичок, які допомагають їм залишатися у формі, бути енергійними, зосередженими та позитивно налаштованими.

Навіть вихідні, що зазвичай асоціюються з відпочинком, можуть стати чудовою основою для активного дня. Невеликі зміни в ранковій рутині здатні значно поліпшити як фізичне, так і ментальне здоров'я, пише eatthis.com.

Застеляти ліжко

Ще зранку важливо зробити перший крок до впорядкованості, який може здаватися простим, але часто виявляється непростим для багатьох. Як тільки ви прокинулись, приділіть кілька хвилин, щоб застелити ліжко.

"Це допоможе уникнути спокуси повернутися до нього пізніше. Виконання цього завдання зранку створює відчуття досягнення і допомагає почати день з правильної ноти", – радить тренер Кента Секі.

Уникати щоденного зважування

Щоденне зважування може викликати розчарування через природні коливання ваги, спричинені затримкою рідини.

"Це може бути демотивуючим. Вага не завжди точно відображає ваше загальне здоров'я. Якщо ви помітили, що одяг став тіснішим або що набрали вагу, зосередьтеся на позитивних змінах, таких як зменшення споживання цукру", – зазначає професор соціології Маріка Ліндгольм.

Слухати мотиваційні подкасти

Використовуйте час на ранкові гігієнічні процедури для прослуховування мотиваційних подкастів. Їх зазвичай ведуть успішні, щоб поділитися мотивацією.

Уникати ранкових вуглеводів

Споживання значної кількості вуглеводів зранку може спровокувати постійне бажання їх протягом усього дня.

"Якщо я з'їм бублик на сніданок, то весь день хотітиму вуглеводів. Те ж саме стосується пластівців, тостів і навіть граноли. Я обираю яйця або протеїнові коктейлі", – пояснює Мансур.

Приймати необхідні добавки

"Полівітаміни, пробіотики та риб'ячий жир – це основні добавки, які кожен повинен приймати для підтримки здоров'я. Вони допомагають заповнити прогалини в раціоні", – рекомендує тренер Аріель Ясеволі.

Планувати покупки заздалегідь

Якщо ви ще не підготували їжу на день або тиждень, швидко перевірте свій холодильник і комору, щоб побачити, що у вас є і що потрібно докупити.

"Це дозволить вам запланувати приготування страв заздалегідь і знати, чи потрібно щось придбати дорогою додому", – рекомендує Секі.

Зменшити вживання кофеїну

Зелений чай і матча – це потужні напої, які варто вживати зранку.

"Вони прискорюють метаболізм, сприяють втраті ваги, містять L-теанін, що заспокоює та допомагає зосередитись. Також ці напої багаті антиоксидантами, які запобігають раку і зменшують запалення", – пояснює доктор Рейчел Карлтон Абрамс.

Раніше OBOZ.UA писав, яка найгірша звичка для сніданку.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram та Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Джерело матеріала
loader
loader