Шкідливі звички під час ходьби, яких варто негайно позбутися: рекомендації експертів
Шкідливі звички під час ходьби, яких варто негайно позбутися: рекомендації експертів

Шкідливі звички під час ходьби, яких варто негайно позбутися: рекомендації експертів

Дослідження, проведене Лабораторією руху в Університеті штату Огайо та опубліковане в Biology Letters, показало, що наше тіло постійно виправляє кінетичні помилки на кожному кроці. Наприклад, при русі вперед наші кроки автоматично коригуються.

Враховуючи наші недосконалості, дуже важливо уникати певних шкідливих звичок, які негативно впливають на тіло, особливо якщо ви серйозно займаєтеся ходьбою та намагаєтеся йти швидше, збільшувати інтенсивність та спалювати калорії. Видання eatthis.com опублікувало п'ять шкідливих звичок ходьби, яких слід позбутися.

Ви ходите з прямими руками

Коли ви ходите з прямими руками, ви уповільнюєте свій рух. Бігуни завжди тримають руки зігнутими приблизно під кутом 90 градусів. Дослідження, опубліковане в The Journal of Experimental Biology, показало, що люди випрямляють руки при повільній ходьбі і згинають їх під час бігу, щоб ефективно передавати енергію. При швидкій ходьбі, яка важлива для максимізації користі від фізичних вправ і спалювання калорій, слід згинати руки, як бігуни. Тримайте руки зігнутими на 90 градусів, а лікті ближче до боків для ефективного руху.

Ви гуляєте з партнером

Дослідження, опубліковане в журналі Gait & Posture, показало, що пари, які гуляють разом, ходять набагато повільніше. Якщо пара тримається за руки, їх швидкість ще більше знижується. Щоб максимізувати ефективність тренувань, подумайте про те, щоб гуляти окремо.

"Якщо хтось суттєво уповільнюється, гуляючи з іншим, це може звести нанівець деякі переваги для здоров'я, які він би отримав, гуляючи сам у швидшому темпі", – каже професор медсестринства Ліббі Річардс.

Ви не ходите прямо

"Багато хто травмується через неправильну ходу", – зазначила тренер зі спортивної ходьби Бонні Стайн.

Тримайте голову високо, щоб ваш хребет і шия були практично прямою лінією, перпендикулярною до землі. Дивіться вперед на відстань 10-30 метрів і тримайте плечі розслабленими. Експерти з ходьби в Bristol Nordic Walking радять думати про шию як частину хребта і намагатися розширити простір між хребцями.

Ви робите надто довгі кроки

Багато людей намагаються збільшити швидкість і покращити кардіонавантаження за рахунок надто довгих кроків. Провідна нога приземляється перед центром ваги, викликаючи різкі рухи та гальмування. Щоб уникнути цього, робіть коротші, швидші кроки і переконайтеся, що кожен крок торкається землі під вашим стегном з легким згинанням коліна.

"Коротші, швидші кроки є ключем до швидкості", – радять Леслі Бончі та Мікеле Стантен у книзі Walk Your Butt Off!

Ходьба в забруднених районах

Дослідження у Великій Британії за участю літніх людей, які страждають на серцеві захворювання, показало, що прогулянки забрудненими вулицями не дають всіх переваг для серцево-судинної системи.

Дослідження, опубліковане в The Lancet, виявило, що прогулянки забрудненими районами "запобігають сприятливому серцево-легеневому ефекту ходьби." Політика повинна бути спрямована на контроль рівня забруднення повітря в жвавих місцях, враховуючи ці негативні наслідки для здоров'я.

Ви приземляєтеся пласкою стопою

Якщо ви чуєте удар, коли ваша нога торкається землі, ви ходите неправильно. Це не тільки заважає плавній передачі енергії, але й може призвести до болю. Натомість використовуйте плавні рухи: спочатку п’ята повинна торкатися землі, потім перекочуватися до стопи, а потім відштовхуватися великим пальцем.

Ви недостатньо напружуєтеся

Ключ до покращення фітнесу під час ходьби полягає в інтенсивності, зміні тренувань та спробах ходьби з інтервалами. Підвищення пульсу і напруження під час кожної прогулянки допоможуть вам стати підтягнутішими і стрункішими.

Раніше OBOZ.UA пояснював, як ранкові звички допомагають схуднути. 

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram та Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Джерело матеріала
loader
loader