Несподіваний ефект: як бої в Курську вплинули на ситуацію на Харківщині - офіцер ЗСУ
Несподіваний ефект: як бої в Курську вплинули на ситуацію на Харківщині - офіцер ЗСУ

Несподіваний ефект: як бої в Курську вплинули на ситуацію на Харківщині - офіцер ЗСУ

Російські війська намагаються безуспішно просуватись на Харківському напрямку застосовуючи тактику малих груп, зазначає командир взводу БпЛА ЗСУ.

Операція в Курській області значно вплинула на ситуацію на Харківському напрямку фронту. Зокрема, росіяни почали менше застосовувати артилерійське озброєння для ударів по позиціях Сил оборони. Про це в ефірі Суспільного розказав командир окремого взводу безпілотних авіаційних комплексів 92-ї бригади "Дід".

Він зазначив, що після початку боїв у Курській області активність ворожої артилерії на Харківському напрямку зменшилася, хоча ситуація залишається складною.

Російські окупанти намагаються витіснити українські війська з позицій. Ворог щодня атакує невеликими групами, переважно без техніки. За словами військовослужбовця, росіяни намагаються просуватися по двоє-троє в населені групи та збільшувати свої сили, але ці спроби не увінчуються успіхом.

"Силами оборони, артилерією та безпілотними системами ворог нещадно знищується та зазнає великих втрат. Вимушені постійно їх поповнювати. Свого часу вони перекинули резерви з Сумського напрямку і вони швидко закінчилися", — говорить військовий.

Несподіваний ефект: як бої в Курську вплинули на ситуацію на Харківщині - офіцер ЗСУ
Що відомо про Вовчанськ / Інфографіка: Главред

Криза в Курській області РФ

6 серпня російські пропагандисти поскаржилися на прорив кількох механізованих колон з боку України прикордонної ділянки в Курській області. У Мережі з'явилися чутки, що до прориву можуть бути причетні російські добровольчі загони у складі ЗСУ. Але Україна не підтверджувала своєї участі в конфлікті в Курській області.

Перші бої з невідомими людьми, згідно з російськими пабліками, прийняли солдати-строковики, оскільки підрозділи "Ахмат" були ганебно розбиті.

Російські пабліки писали про захоплення невідомими силами низки населених пунктів і вигадану загрозу для Курської АЕС.

Російський диктатор Володимир Путін прокоментував бої його армії з невідомими людьми в Курській області. Те, що відбувається, він назвав "провокацією" та поскаржився на "невибіркову стрілянину".

Бої на Харківщині - що відомо про ситуацію у Вовчанську

Нагадаємо, як раніше повідомлявГлавред, застосування винищувачів F-16 позитивно вплине на ситуацію на всіх фронтах у війні проти російських окупантів, особливо на найскладніших напрямках, включно з Харківською областю. Про це заявив полковник Віталій Саранцев, представник оперативно-тактичного угруповання "Харків".

Він також зазначив, що російські війська, через значні втрати особового складу, перекидають додаткові підрозділи з Луганщини на Харківський напрямок. Крім того, до бойових дій залучають підрозділи, що складаються з іноземних громадян.

За даними ОТУВ "Харків" російські окупанти також готуються до штурму Вовчанська на півночі Харківської області, перегрупувавши свої штурмові загони.

Джерело матеріала
loader
loader