Лобіо зазвичай готують із червоної, або білої квасолі. Але зі спаржевої воно виходить не менш смачним.
Лобіо зі стручків квасолі також популярне, як класичне грузинське лобіо з червоної, строкатої або білої квасолі. Зелене лобіо готується з молоденьких стручків спаржевої квасолі. Додають подрібнені волоські горіхи, часник, традиційні спеції. Словом, це чудова страва на гарнір. Рецептом поділилися на сайті Gemrielia.
Лобіо зі стручкової квасолі
Інгредієнти:
- квасоля стручкова (спаржева) — 400 г;
- волоські горіхи — 100 г;
- ріпчаста цибуля — 80 г;
- часник — 2 зубчики;
- кінза — 30 г;
- чабер — 1 ч. л.;
- уцхо-сунелі — 0,5 ч. л.;
- коріандр мелений — 0,5 ч. л.;
- рослинна олія, сіль.
Переберіть стручкову квасолю і відріжте кінчики стручків з боку плодоніжки. Приберіть грубі прожилки, якщо такі трапляються.
Закип'ятіть воду в невеликій каструлі, посоліть її та покладіть квасолю. Доведіть до кипіння на сильному вогні, зменшіть вогонь до середнього і варіть квасолю протягом 3 хвилин. Або менше, залежить від вашої квасолі, стежте, щоб вона переварилася. Відкиньте квасолю на сито і обдайте холодною водою, щоб вона зберегла пружність і зелений колір.
Очистіть цибулю та наріжте тонкими півкільцями. Волоські горіхи подрібніть.
Розігрійте у великій сковорідці олію, обсмажте в ній, помішуючи, на середньому вогні цибулю до золотистого кольору, додайте подрібнений часник, стручки квасолі та посипте сухими приправами. Додайте нарізану кінзу, посоліть, якщо треба, і знімайте з вогню.
Читайте також:
Піца, названа на честь скандалу і вулкана: як приготувати піца-рулет Стромболі
Як із магазину: рецепт смачної кабачкової ікри
Цукіні та кабачки: чим вони відрізняються і що з них готувати