Зеленський анонсував нові програми для молоді: що зміниться з вересня
Зеленський анонсував нові програми для молоді: що зміниться з вересня

Зеленський анонсував нові програми для молоді: що зміниться з вересня

В Україні з вересня 2024 року запрацюють нові програмипідтримки молоді. Всі вони будуть державними.

Про це президент України Володимир Зеленський повідомив під час форуму "Вільні мріяти". Він відбувся 12 серпня, у День молоді. Зокрема, восени почнуть діяти зміни до програми єОселя.

"Сьогодні ми вже маємо державні програми, які працюють і працюватимуть ще активніше в інтересах молоді", зазначив президент під час виступу. Для українців та українок віком до 25 років буде передбачене зменшення першого внеску до 10%. Це справді хороша іпотечна програма. В ній передбачено 3% річних для військових, лікарів, учителів та правоохоронців і 7% річних для інших категорій", – зазначив глава держави. 

Також для української молоді у вересні з’явиться нова програма грантів – 150 тис. грн на започаткування або розвиток власної справи. Уряд представить усі деталі. Крім того, запрацюють освітні гранти – програма підтримки абітурієнтів

По-друге, за його словами, вже з вересня запрацює нова програма грантів на власну справу для українців і українок віком до 25 років.

"Це створення або розвиток свого власного малого бізнесу, і ми починаємо з грантів у 150 тисяч гривень на перший проєкт. Всі деталі будуть представлені нашим урядом", – зауважив президент.

Третє, за його словами, це – освіта, освітні гранти.

"Теж з вересня запрацює програма підтримки абітурієнтів. Ми поступово урядом будемо збільшувати наповненість коштів цієї та інших відповідних програм підтримки нашої української молоді. Таких програм має бути набагато більше", – розповів Володимир Зеленський.

Президент також додав, що поступово уряд буде збільшувати наповненість коштами цієї та інших відповідних програм підтримки української, молоді. Таких програм має бути набагато більше. 

"Будьте з Україною, будьте в Україні, і хай Україна завжди перемагає", – резюмував Володимир Зеленський.

Нагадаємо, що абітурієнти, які не вступили на бюджет, подали заяву на контракт, мають відповідні бали з Національного мультипредметного тесту та обирають пріоритетну для держави спеціальність, можуть отримати найбільший грант на навчання– 37,5 тисяч гривень. 

Раніше OBOZ.UA розповідав, вступна кампанія-2024 показала несподіваний тренд у вищій освіті України.

Тільки перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
loader
loader