Швидка закуска з кабачків: для святкового столу та на кожен день
Швидка закуска з кабачків: для святкового столу та на кожен день

Швидка закуска з кабачків: для святкового столу та на кожен день

Кабачки можуть бути головним інгредієнтом при приготуванні рагу, соусів, закусок та супів. Ще їх можна консервувати, маринувати та тушкувати, робити смачну ікру.

Закуска із кабачка

Кулінарка поділилася в Instagram рецептом смачної закуски з кабачків, з помідорами та сиром.

Рецепт страви

Інгредієнти:

  • кабачок (невеликий) – 2 шт.
  • сіль – за смаком
  • яйце – 1 шт.
  • борошно
  • сухарі

Для начинки:

  • часник – 2-3 зуб.
  • майонез – 2 ст.л. 
  • сир – 125 г
  • кріп – кілька гілочок

Спосіб приготування:

1. Кабачки наріжте кружальцями, посоліть, перемішайте і відкладаємо, щоб пустили сік. Злийте зайву рідину, ще можна додатково злегка просушити паперовими рушниками.

Сирі кабачки

2. Кільце кабачка обмокніть у борошні, далі у збитому яйці і в кінці у сухарях.

Кляр для овочів

3. Обсмажте на невеликому вогні в розігрітій олії з двох сторін до готовності та золотистої скоринки. Викладіть на паперовий рушник, щоб забрати зайвий жир.

Смажені кабачки

4. Начинка: у мисці змішайте до однорідності вичавлений часник, майонез і натертий на дрібну тертку сир.

Сирна начинка

5. Кабачки змащуємо сирною начинкою та викладаємо на тарілку. Зверху присипаємо дрібно нарубаним кропом. За бажанням можна прикрасити ще помідорами.

Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:

  • Мариновані кабачки з кетчупом та оцтом
  • Мариновані кабачки з листя смородини
  • Мариновані кабачки з петрушкою та кетчупом
Джерело матеріала
loader