Кабачки можуть бути головним інгредієнтом при приготуванні рагу, соусів, закусок та супів. Ще їх можна консервувати, маринувати та тушкувати, робити смачну ікру.
Кулінарка поділилася в Instagram рецептом смачної закуски з кабачків, з помідорами та сиром.
Інгредієнти:
- кабачок (невеликий) – 2 шт.
- сіль – за смаком
- яйце – 1 шт.
- борошно
- сухарі
Для начинки:
- часник – 2-3 зуб.
- майонез – 2 ст.л.
- сир – 125 г
- кріп – кілька гілочок
Спосіб приготування:
1. Кабачки наріжте кружальцями, посоліть, перемішайте і відкладаємо, щоб пустили сік. Злийте зайву рідину, ще можна додатково злегка просушити паперовими рушниками.
2. Кільце кабачка обмокніть у борошні, далі у збитому яйці і в кінці у сухарях.
3. Обсмажте на невеликому вогні в розігрітій олії з двох сторін до готовності та золотистої скоринки. Викладіть на паперовий рушник, щоб забрати зайвий жир.
4. Начинка: у мисці змішайте до однорідності вичавлений часник, майонез і натертий на дрібну тертку сир.
5. Кабачки змащуємо сирною начинкою та викладаємо на тарілку. Зверху присипаємо дрібно нарубаним кропом. За бажанням можна прикрасити ще помідорами.
Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:
- Мариновані кабачки з кетчупом та оцтом
- Мариновані кабачки з листя смородини
- Мариновані кабачки з петрушкою та кетчупом