Якщо мова йде про рис або гречку, то такі крупи повинні бути розсипчасті. Але дуже часто після приготування виходить один суцільний ком. Все це через декілька помилок, які часто допускають навіть досвідчені господині.
Редакція FoodOboz розповість, як правильно варити рис та гречку, щоб крупи були розсипчастими. Потрібно врахувати декілька важливих нюансів.
Не варіть крупу одразу
Щоб продукт був розсипчастим перед тим, як варити, потрібно просмажити його на сухій розігрітій сковорідці. Готова крупа не лише буде мати вдалу консистенцію, але й аромат. Ця дія займе у вас всього декілька хвилин.
Не порушуйте пропорцій
Саме від того, чи дотримуєтесь ви пропорцій, залежить консистенція приготованої крупи. Води не має бути занадто мало або ж дуже багато. Оптимальна співвідношення – одна порція продукту на дві порції води.
Не закидайте крупу в холодну воду
Щоб рис або гречка були розсипчастими – викладати продукт потрібно лише в киплячу воду. Крупинки не будуть злипатись і матимуть відмінний смак.
Не перемішуйте крупу дуже активно
Саме активне та часте помішування буде сприяти тому, що крупа почне злипатись. Буде достатньо лише одного разу. Крупа має просто варитись на помірному вогні 15-20 хвилин під кришкою.
Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:
- Горохова каша в мультиварці
- Манна каша в мультиварці
- Перлова каша в мультиварці