Темпура - це популярна категорія страв японської кухні з риби, морепродуктів та овочів, приготованих в клярі та обсмажених у фритюрі. Але в Україні цим словом часто називають звичайний кляр.
Шеф-кухар Ольга Мартиновська у своєму Instagram розповіла, як приготувати ідеальний кляр. За її словами, така темпура чудово підійде для риби, морепродуктів, та будь-яких овочів. Вона виходить надзвичайно тонкою та має особливий смак.
Інгредієнти
- Борошно для темпури – 200 гр
- Пшеничне борошно – 100 гр
- Розпушувач – 10 гр
- Світле пиво – 300 мл
- Міцний алкоголь – 150 мл
- Мед – 10 гр
Спосіб приготування
1. Змішайте всі сухі інгредієнти.
2. До міцного алкоголю додайте мед та добре розмішайте до розчинення.
3. Медово-алкогольну суміш вводимо до сухих інгредієнтів.
4. Безпосередньо перед використанням темпури, додайте щойно відкрите світле пиво. Ретельно перемішайте вінчиком.
На OBOZ.UA є багато рецептів із використанням кляру:
- Курячі ніжки в клярі
- Тилапія в клярі
- Биточки у клярі