TikTok війська в дії: командир "спецназу АХМАТ" Алаудінов зганьбився фейковим роликом з Суджі. Відео
TikTok війська в дії: командир "спецназу АХМАТ" Алаудінов зганьбився фейковим роликом з Суджі. Відео

TikTok війська в дії: командир "спецназу АХМАТ" Алаудінов зганьбився фейковим роликом з Суджі. Відео

Командир кадировського підрозділу "Ахмат" Апти Алаудінов продовжує ганьбитися, намагаючись спростувати успіхи Сил оборони України в російській Курській області. Після заяв про те, що українські сили "практично знищені" і що ЗСУ "не контролюють" райцентр Суджу, він відзначився публікацією "відеодоказів" "успіхів" російських окупантів.

Алаудінов опублікував відео з українськими військовими, на останні кадри якого наклав "вибух", подібний низькопробний фейк обурив навіть російських пропагандистів. "Поробку" ватажка головних тик-токерів РФ опублікував, зокрема, Telegram-канал NEXTA Live.

"Командир кадировців Апти Алаудінов програв навіть там, де здавалося б, йому немає рівних – на фронтах TikTok. Він запостив грубо змонтоване відео з українськими військовими, де наприкінці нібито відбувається вибух, хоча на оригінальному відео такого немає", – зазначено у повідомленні.

Кадри, опубліковані Алаудінова, явно змінені за допомогою фільтрів. Оригінал, що з'явився в мережі раніше, знято в досить хорошій якості.

А ось відео, яке опублікував командир "Ахмата", затемнене та дещо замилене.

На останніх кадрах ролика, де в оригіналі український воїн говорить "Слава Україні" і анонсує "відкриття" на місці російського супермаркету мережі "Пятерочка" магазину українського рітейлера АТБ, Алаудінов наклав недбало зроблені кадри "вибуху", яким передує свист снаряду, що нібито летить.

"Ахмат сила – Росія міць – Аллах великий", – підписав свій виріб командир кадировців.

TikTok війська в дії: командир "спецназу АХМАТ" Алаудінов зганьбився фейковим роликом з Суджі. Відео

Грубо змонтований фейк викликав гнів навіть у російських пропагандистів.

"Подібної брехні не витримали навіть російські пропагандисти і висловили все, що думають про кадировців та їхнього командира. Схоже, редактора звільнять, посадять або змусять вибачатися. А може, і все разом", – пише NEXTA Live, додаючи до повідомлення скриншот повідомлення нібито з Telegram- каналу ГТРК Чита.

Пропагандисти з цього держЗМІ, як випливає зі скриншоту, обурилися фейком і тим, що "такі, як Алаудінов, ганьблять армію". Повідомлення також містить звинувачення кадировців у втраті Суджі та заклик до російського диктатора Володимира Путіна та міністра оборони РФ Андрія Бєлоусова "відправляти на фронт більше мусульман".

TikTok війська в дії: командир "спецназу АХМАТ" Алаудінов зганьбився фейковим роликом з Суджі. Відео

На момент публікації новини OBOZ.UA не знайшов такого повідомлення на згаданому ресурсі.

А ось рядові росіяни, які є шанувальниками Алаудінова, виявилися зовсім не такими вибагливими. Вони залишають тисячі схвальних реакцій і сиплять подяками та захопленими відгуками про "мужність" кадировців у коментарях. Що щось не так – запідозрили, судячи з коментаторів, що відзначилися під постом, одиниці.

Раніше Алаудінов встиг відзначитись одразу кількома брехливими заявами про ситуацію в Курській області. Так, він заявив, що "ЗСУ не контролюють Суджу", хоча практично одночасно з цим один з українських телеканалів транслював пряме включення знімальної групи, яка знаходиться у цьому місті.

Крім того, за версією командира "Ахмата", "основні сили" ЗСУ, що зайшли в Курську область, "вже знищені": у цей час головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський розповідав про просування українських воїнів і нову "партію" росіян, які потрапили в полон.

Також Алаудінов видав "інсайд", вочевидь, прямісінько з Банкової: за його словами, президент України Володимир Зеленський наказав армії "до 11 серпня взяти АЕС у Курчатові", після чого "Київ планував вийти на переговори з Росією і пред'явити ультиматум". Але, схоже, завдяки кадировцям, які "звитяжно" втікають відукраїнських воїнів, що "ганебно" наступають,  ці "плани" вдалося зруйнувати.

Нагадаємо, раніше цього ж дня Сирський повідомив, що ЗСУ завершили зачистку міста Суджа і взяли в полон понад 100 російських військових.

Тим часом у Києві відбулася нарада під керівництвом Зеленського, під час якої обговорювалося створення військових комендатур на Курщині.

Тільки перевірена інформація у нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber.  Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
loader