Заробити можна лише інсульт, а не великі гроші: медики про ризики "хард воркінгу"
Заробити можна лише інсульт, а не великі гроші: медики про ризики "хард воркінгу"

Заробити можна лише інсульт, а не великі гроші: медики про ризики "хард воркінгу"

Погодься, наш шановний читачу, ми разом про це вже здогадувалися, десь на підсвідомому рівні. Виявилося, що надмірне навантаження та невідповідність зусиль винагороді збільшують ризик аритмії у 2 рази. Високе навантаження піднімає шанси на інсульт на 87%, а якщо ще й недоплачують - плюсом ще 44% до ризику.

Такі результати показало дослідження медиків, яке проводили протягом 18 років. Виходить, що гонка за кар'єрою може закінчитися не в кріслі боса, а на лікарняному ліжку.

Про це дослідники написали на сторінках журналу AHA.

IT-фахівці, робота в офісі / фото: Pinterest
IT-фахівці, робота в офісі / фото: Pinterest

Для дослідження було відібрано 6 тисяч працівників офісів з Канади, які збиралися протягом 18 років. За весь період фібриляція була виявлена ​​у 186 осіб.

З усіх хворих 19% розповіли про напружену роботу з великим навантаженням, короткими термінами на виконання завдань та відсутністю зворотного зв'язку від начальства, а також необхідністю прийняття серйозних рішень. Ще 25% учасників дослідження з аритмією повідомили, що витрачені зусилля не відповідали рівню оплати за них.

У зв'язку з такими результатами дослідження вчені рекомендували роботодавцям приділяти більше уваги питанням зниження стресу співробітників та запобігання надмірним навантаженням. З цією метою можна, допустимо впроваджувати гнучкий робочий графік.

робота в офісі, фото Pxhere
робота в офісі, фото Pxhere

Також варто розповісти, що в даний час різні медичні рекомендації зазвичай не відрізняються для двох згаданих типів фізичної активності. Відомо, що у всьому світі робота – основне джерело фізичної активності для більшості дорослих людей.

Перше велике дослідження зв'язку фізичної праці з ризиком смерті, інфарктів та інсультів опубліковано в European Heart Journal. Воно може зменшити оптимізму у тих, хто вважає пов'язану з фізнавантаженнями роботу корисною для здоров'я.

Раніше повідомлялося, перманентний макіяж може закінчитися трагедією: як захистити себе від опіків та збитків.

Також, метеозалежності насправді не існує: що відбувається з людьми, яким погано "на погоду".

Джерело матеріала
loader