Армія аліментщиків: хто з відомих батьків відмовлявся утримувати своїх дітей
Армія аліментщиків: хто з відомих батьків відмовлявся утримувати своїх дітей

Армія аліментщиків: хто з відомих батьків відмовлявся утримувати своїх дітей

За новим законом про мобілізацію неплатника аліментів позбавляють відстрочки і можуть мобілізувати.Попри поширену думку, злісними аліментниками є не тільки батьки з низьким рівнем доходів, але й депутати, зірки шоу-бізнесу і судді. Щоб не платити аліменти, дорогий адвокат і нардеп Власенко доводив, що живе на 1100 грн на місяць. Шоумен Антін Мухарській виїхав за кордон під час війни, як багатодітний батько, хоча не платить аліменти на своїх дітей. А суддя ВАКС Галабала при зарплаті в 200 000 грн через суд намагався зменшити аліменти до 1 грн на місяць.

Майже 200 тисяч боржників по аліментах зафіксовано в Україні на початок грудня 2023 року. За неповних два роки великої війни до Реєстру додалось близько 12 тисяч нових боржників. 91% боржників по аліментах — це чоловіки.Завдяки Реєстру боржників, у кожного охочого з'явилася можливість перевірити будь-яку людину на предмет заборгованості. Згадаємо найгучніші скандали з відомими а Україні батьками, що відмовлялись утримувати своїх дітей.

Народний депутат Сергій Власенко у 2014 році подав до суду касаційну скаргу, щоб зменшити розмір аліментів на дитину. Власенко надав до суду довідку, про те, що його зарплата нібито становить 1147 гривень на місяць. При цьому судові витрати він також вимагав покласти на відповідача. Власенко відомий як дорогий адвокат і один з найближчих соратників Юлії Тимошенко.

З екс-моделлю Окунською Власенко був одружений від 2006 до 2008 року, вони мають спільну дочку. Про те, що Власенко нібито застосовував до неї силу під час подружнього життя, Окунська заявляла ще у 2008 році, одразу після розлучення. Однак Сергій Власенко, який на той момент був народним депутатом, категорично спростовував ці заяви.

У 2011 році Наталя Окунська подала позов на Власенка про сплату аліментів: тоді жінка заявляла, що не отримали від колишнього чоловіка "ні копійки" на виховання спільної дочки. Крім цього, Окунська вирішувала в суді питання про розподіл спільного майна.

Власенку заблокували можливість залишати межі Києва, на що він відповів звинуваченнями влади у продовженні політичних репресій. Врешті Сергій Власенко був змушений виплатити аліменти колишній дружині.

Телеведучий Антін Мухарський виїхав за кордон як багатодітний батько, хоча багато років до того суди змушували його виплачувати аліменти колишнім дружинам на утримання неповнолітніх дітей. При цьому у статті 23 ЗУ про мобілізаційну підготовку передбачається, що відстрочка багатодітним батькам надається, якщо немає заборгованості по аліментам.

Антін Мухарський має двох дітей від першої дружини — доньку Софію, яка народилася 1991 року, та Іванну, яка народилася 2006. Того ж 2006 року Антін розійшовся з першою дружиною та взяв шлюб з акторкою та телеведучою Сніжаною Єгоровою. Разом пара була до 2015 року. За цей час у них з’явилося троє дітей — донька Орися 2006 року, та сини Андрій та Іван — 2007 та 2012 року відповідно.

У 2020 році стало відомо, що Мухарський знову одружився. Його обраницею стала Єлизавета Бєльська.

Печерський районний суд м. у 2018 році стягнув з заступника міністра кабінету міністрів України часів Януковича Володимира Сиротіна аліменти у розмірі 20 000 грн, врахувавши статки платника, його часті подорожі за кордон та доведені стягувачем витрати платника аліментів. Регіонал намагався довести, що є дууже бідною людиною, що не спроможна платити аліменти своїй дитині.

2018 році нардеп-мільйонер з фракції Ляшка потрапив до реєстру боржників аліментів.

Йдеться про народного депутата від Радикальної партії Сергія Рибалка, якого називали одним із спонсорів політсили. На спонсорування парламентської партії у депутата кошти були. А от на сплату аліментів дитині не вистачало.

Депутат Сергій Каплін, на той момент член фракції БПП, також потрапив до реєстру боржників за статтею "стягнення аліментів". Сума, яку депутат не хотів сплачувати своїй дитині, в реєстрах не вказана. Однак в Полтаві проти депутата навіть проводили мітинги з вимогою повернути борги по аліментам.

Депутата-колаборанта з Миколаєва, що втік до держави-агресора, завдяки несплаті аліментів змогли позбавити мандата. Під час засідання сесії Миколаївської міськради 31 депутат проголосував за позбавлення мандата Максима Невінчаного, який був обраний від партії "Опозиційна платформа за життя". Підставою стала несплата Невінчаним аліментів, а не антиукраїнська позиція.

Адже існує лише три законні підстави, щоб достроково припинити повноваження депутата: набуття чинності обвинувального вироку суду, за яким депутата засуджено до покарання; за особистою заявою депутати місцевої ради про складання депутатських повноважень та несплата аліментів на утримання дитини, що призвела до виникнення заборгованості, сукупний розмір якої перевищує суму відповідних платежів за 12 місяців з дня пред'явлення виконавчого документа до примусового виконання. Саме третій пункт і став підставою для позбавлення Невінчаного мандата - колаборант не сплачував аліменти понад 12 років.

Суддя Вищого антикорупційного суду з солідними доходами намагався через суд зменшити суму аліментів до … 1 грн на місяць! Йдеться про Маркіяна Галабалу, колишнього адвоката і представника в судах фірм регіонала Злочевського. У 2023 році був виданий судовий наказ про стягнення аліментів на утримання сина судді, сума яких складає 22 720 грн. Суддя ВАКС Галабала вирішив оскаржити це рішення і вимагав призначити йому сплату аліментів у сумі аж 1 гривня на місяць до досягнення дитиною повноліття. При цьому зарплата судді Галабали, згідно декларації за 2023 рік, складала близько 200 000 грн на місяць. І апеляційний, і касаційний суди не задовольнили вимогу Галабали про зменшення аліментів до 1 грн.

Джерело матеріала
loader
loader