Заборона Московської церкви. Боксер Ломаченко оголосив безбожниками 82% українців
Заборона Московської церкви. Боксер Ломаченко оголосив безбожниками 82% українців

Заборона Московської церкви. Боксер Ломаченко оголосив безбожниками 82% українців

Боксер та чемпіон IBF у легкій вазі Василь Ломаченко відреагував на прийняття Верховною Радою законопроєкту про регулювання діяльності релігійних організацій. Відповідний допис спортсмен опублікував в Instagram.

«Справді «робимо історію». Безбожники думають, що перемогли... Не обманюйтесь: Бог облаяним не буває. Що посіє людина, те й пожне (Гал.6:7). Неможливо осміяти або обдурити Бога, його церкву та його служителів. Кожному свого часу Бог віддасть за його словами та справами... Дуже щасливий жити у такий час, коли перевіряється справжня віра. Мир усім», – написав Ломаченко.

Учора, 19 серпня, Ломаченко писав «ті, хто бере участь у забороні УПЦ МП, зовсім не розуміють наслідків того, що потім буде відбуватися».

Зокрема, за результатами всеукраїнського опитування громадської думки, яке упродовж 20-25 квітня 2024 року провів Київський міжнародний інститут соціології, 82% українців вважають, що держава так чи інакше має втрутитися в діяльність Московської церкви (у грудні 2022 року таких було 78%, у травні 2023 року – 85%).

Раніше 23 липня народні депутати заблокували трибуну Верховної Ради через відмову розглядати законопроєкт про заборону УПЦ МП. На Погоджувальній раді у спікера було прийняте рішення розпочати розгляд цього питання на першому засіданні Верховної Ради після кількатижневої перерви.

10 серпня президент Володимир Зеленський у відеозверненні анонсував рішення, яке «зміцнить українську духовну незалежність» та «позбавить Москву останніх можливостей обмежувати свободу українців».

До слова на засіданні у травні народні депутати від «Європейської Солідарності» заблокували трибуну Верховної Ради, вимагаючи ухвалення рішення про створення тимчасової слідчої комісії щодо фортифікацій та дронів для ЗСУ, а також розгляду законопроєкту про заборону УПЦ МП. 

Джерело матеріала
loader
loader