Болгарія закликає Єврокомісію захистити місцевих виробників від українського імпорту
Болгарія закликає Єврокомісію захистити місцевих виробників від українського імпорту

Болгарія закликає Єврокомісію захистити місцевих виробників від українського імпорту

Болгарія звернулася до Європейської Комісії з проханням захистити своїх виробників від надмірного імпорту яєць з України. Міністр сільського господарства та продовольства Болгарії Георгі Тахов під час зустрічі з представниками Асоціації промислового птахівництва заявив, що вже зробив перший крок у цьому напрямку, представивши дані про ситуацію в країні на засіданні Ради міністрів у Брюсселі.

Проблема виникла через значний обсяг українського імпорту яєць, що створює тиск на місцевих виробників. Болгарія, разом із кількома іншими країнами-членами ЄС, ініціювала механізм, який активує тарифну квоту. В разі перевищення цієї квоти на імпорт українських яєць буде застосовуватися мито. Це рішення покликане зменшити вплив надмірного імпорту на ринок Європейського Союзу і забезпечити рівні умови для всіх виробників.

Георгі Тахов підкреслив, що для запровадження захисних заходів Європейська Комісія має протягом чотирьох місяців провести оцінку стану європейського ринку або окремих країн-членів щодо відповідних продуктів. Болгарія висловлює надію, що ЄС оперативно вживе заходів, щоб захистити місцевих виробників від несприятливих наслідків надлишкового імпорту, зберігаючи при цьому стабільність і розвиток національного птахівництва.

Тиск на ринок, викликаний українським імпортом, став викликом для болгарської економіки, що може мати довгострокові наслідки для промислового птахівництва в країні. Тому, як підкреслює Тахов, підтримка Європейської Комісії у цьому питанні є критично важливою для забезпечення конкурентоспроможності болгарських виробників на внутрішньому та європейському ринках.

Джерело матеріала
loader
loader