Універсальний та дуже смачний десерт: покроковий рецепт бісквітного торта зі сметанним кремом і фруктами
Універсальний та дуже смачний десерт: покроковий рецепт бісквітного торта зі сметанним кремом і фруктами

Універсальний та дуже смачний десерт: покроковий рецепт бісквітного торта зі сметанним кремом і фруктами

Такий бісквітний торт зі сметанним кремом і фруктами – один з найбільш універсальних десертів, який легко і швидко готується. Торт виходить пишним і дуже смачним завдяки крему і шматочкам фруктів. Рецептом поділились на сайті Cookery.

Торт зі сметанним кремом

Інгредієнти:

Для тіста:

  • вісім яєць;
  • цукор – 250 г;
  • сік лимона – 1 ч. л.;
  • борошно пшеничне – 300 г;
  • крохмаль картопляний – 1 ст. л.

Для сметанного крему:

  • сметана 20% – 500 г;
  • цукор – 100 г;
  • желатин швидкорозчинний – 1 ст. л.;
  • вода 5 ст. л.

Для начинки:

  • свіжі ягоди, або шматочки фруктів (полуниці, лохина, персики тощо) – 500 г.

Просійте борошно у миску. Відокремлюємо яєчні білки від жовтків. Для збивання яєць використовуйте ідеально чистий і сухий посуд. А ємність для білка повинна бути високою і великою, бо білковий інгредієнт під час збивання збільшиться в об'ємі в 6-7 разів.

У чашу з білком додаємо свіжовичавлений лимонний сік, так вони краще збиватимуться. Міксер включаємо на малу швидкість і збиваємо білки 3-4 хвилини, поки не вийде субстанція з великими бульбашками. Після цього швидкість міксера збільшуємо до середньої і продовжуємо збивати ще 2-3 хвилини, поки білок не придбає пухнасту білу консистенцію. У проміжках між взбиваннями з допомогою столової ложки в білкову масу насипаємо цукор.

Цукор додаємо поступово, невеликими порціями. Коли весь цукор буде в білковій масі, вмикаємо максимальну швидкість і збиваємо білок до тих пір, поки він не стане щільним, гладким і однорідним. Коли з'являться білкові тверді піки, а маса не буде витікати з нахиленого посуду, значить, білок готовий.

Перекладаємо збитий білок у велику миску і додаємо до нього за допомогою столової ложки один за іншим жовтки. З допомогою дерев'яної ложки добре і дуже обережно перемішуємо яєчні інгредієнти між собою і пересипаємо в цю ж ємність борошно і картопляний крохмаль. Завдяки крохмалю бісквіт вийде більш пористим, і не буде кришитися під час нарізання торта.

Знов перемішуємо всі компоненти знизу догори. Якщо робити це звичайними круговими рухами, тісто може осісти, а бісквіт втратить свою легкість.

Тісто по консистенції виходить як густа сметана.

Змащуємо дно і боки форми для випічки м'яким вершковим маслом і після — застеляємо ємність спеціальним папером. Виливаємо тісто у форму і з допомогою столової ложки рівномірно розподіляємо його по всій поверхні. Після поміщаємо форму з тістом у вже розігріту до 180° духовку. Корж випікається протягом 25 — 30 хвилин.

Під час запікання тіста, відкривати духовку раніше часу і струшувати форму з тестом не можна, так як бісквіт втратить свою пишну пористу структуру.

По закінченню відведеного часу перевіряємо готовність випічки за допомогою зубочистки. Якщо на зубочистці не буде налиплого тіста – бісквіт готовий. Вимикаємо духовку і відкриваємо дверцята, але пиріг ще не виймаємо з духовки. Наш бісквіт має трохи охолонути.

Остиглий корж розрізаємо вздовж на два рівні коржі.

Вибрані фрукти нарізаємо невеличкими шматочками. Посипаємо цукром. Хай постоять протягом 30 хвилин і пустять сік. Цим сиропом ми потім просочимо корж.

Крем приготувати просто: збиваємо сметану та цукор віночком.

Потім в невелику миску висипаємо желатин і слідом – наливаємо у ємність гарячу воду. За допомогою чайної ложки добре перемішуємо компоненти до повного розчинення желатину. Даємо суміші охолонути.

Потім переливаємо її тонкою цівкою в сметанную масу. З допомогою віночка добре перемішуємо всі компоненти до однорідної кремоподібної маси.

На широке блюдо викладаємо одну частину коржа і за допомогою столової ложки викладаємо на її поверхню рівномірним шаром фрукти або ягоди. Поливаємо сиропом.

Після викладаємо на фруктовий шар сметанний крем. Накриваємо другим бісквітним коржем, і повторюємо процедуру укладання шарів.

Вкриваємо бісквіт кремом, зверху прикрашаємо фруктами та ягодами.

Перед подачею на стіл бісквітний торт повинен настоятися в прохолодному місці 30 хвилин, щоб він просочився кремом та сиропом.

Читайте також:

Шарлотка на сметані: як приготувати пишний пиріг з яблуками

Усього три інгредієнти: як приготувати економні млинці на сніданок

Тирамісу з персиком: як приготувати улюблений десерт із яскравим акцентом

Джерело матеріала
loader
loader