Як позбутися жирного блиску: зірковий лайфхак для матової шкіри обличчя
Як позбутися жирного блиску: зірковий лайфхак для матової шкіри обличчя

Як позбутися жирного блиску: зірковий лайфхак для матової шкіри обличчя

Літня спека – серйозне випробування для шкіри. У цей період краще взагалі відмовитися від макіяжу та наносити лише якісний сонцезахисний крем. Однак якщо без макіяжу ніяк – варто подбати про те, щоб обличчя не покрилося жирним блиском вже в перші години після нанесення.

У мережі набирає популярності лайфхак, що допоможе позбутися жирного блиску. Його продемонструвала олімпійська чемпіонка з гімнастики Симона Байлз.

Покрокова інструкція

27-річна гімнастка поділилася у TikTok технікою нанесення макіяжу, що забезпечить тривале матове покриття. Насамперед варто нанести SPF з рівнем захисту не менше 30.

Нанесіть тональний крем косметичною губкою.

Використовуйте контурну паличку для носа та вилиць, щоб сформувати виразну основу.

Далі візьміть пудру-бронзер та нанесіть її на щоки та повіки. Олівець для губ і рум’яна доповнюють образ.

Щоб переконатися, що макіяж залишається "екстра матовим", Байлз радить робити останні два кроки в незвичайному порядку — спочатку вона використовує не один, а два спреї для фіксації, потім наносить пудру.

Після висихання спреїв з ефектом фіксації Байлз нанесла закріплюючу пудру щільним пензлем.

До речі, щоб позбутися жирного блиску і захистити шкіру від ультрафіолету, можна доповнити макіяж і мінеральною пудрою, яка додасть ефекту матовості. Це також позбавить необхідності поновлювати крем SPF кожні 3-4 години. Детальніше про цей лайфхак – читайте у матеріалі.

Раніше OBOZ.UA розповідав, що літо-2024 повернуло моду на техніку нанесення рум’ян "boyfriend blush" – змішування рум'ян та хайлайтера на кількох точках створює ніжний ефект легкої природної засмаги.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram і Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

Джерело матеріала
loader
loader