Соковиті фаршировані перці з м'ясом та рисом: як приготувати ситну страву для обіду
Соковиті фаршировані перці з м'ясом та рисом: як приготувати ситну страву для обіду

Соковиті фаршировані перці з м'ясом та рисом: як приготувати ситну страву для обіду

Зі звичайного болгарського перцю можна приготувати повноцінний ситний обід. Для цього овочі потрібно смачно нафарширувати. Ідеально для цього підійдуть соковитий фарш, а також якісний рис. 

Ідея приготування ситного фаршированого перцю опублікована на сторінці фудблогерки Оксани Костик (oksikostik) в Instagram. Овочі тушкуються у сметанковому соусі, тому виходить нежирні.

Соковиті фаршировані перці з м'ясом та рисом: як приготувати ситну страву для обіду

Інгредієнти:

  • рис – 200 г
  • фарш – 400 г
  • цибуля – 1 шт.
  • морква – 1 шт.
  • паприка
  • зелень кропу, сіль, перець

Інгредієнти для заливки:

  • сметана
  • борошно – 1 ст.л.
  • томатна паста – 2 ст.л.

Спосіб приготування:

Соковиті фаршировані перці з м'ясом та рисом: як приготувати ситну страву для обіду

1. Перець почистити, вийняти серцевину.

2. Промити рис гарячою водою.

Соковиті фаршировані перці з м'ясом та рисом: як приготувати ситну страву для обіду

3. Залишити, щоб стекла вода і додати у фарш.

4. Окремо з цибулі та моркви зробити засмажку.

Соковиті фаршировані перці з м'ясом та рисом: як приготувати ситну страву для обіду

5. Протушкувати на олії.

6. Влити до фаршу з рисом.

7. Трішки залишити в каструлі, де будуть варитися перці.

Соковиті фаршировані перці з м'ясом та рисом: як приготувати ситну страву для обіду

8. Заправити спеціями за смаком.

9. Наповнити перець не туго.

10. Викласти в каструлю з товстим дном, наповненням до верху.

 

11. В кожну перчину налити трохи води.

12. Потім залити весь перець, присолити.

Соковиті фаршировані перці з м'ясом та рисом: як приготувати ситну страву для обіду

13. За півгодини до готовності залити сметанну заливку, зменшити вогонь.

14. Варити до готовності рису на слабкому вогні.

Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:

  • Перець, фарширований морквою
  • Перець, фарширований сиром
  • Перець, фарширований баклажанами
Джерело матеріала
loader
loader