Суперпродукти для схуднення, які дивують: що можна додати до раціону
Суперпродукти для схуднення, які дивують: що можна додати до раціону

Суперпродукти для схуднення, які дивують: що можна додати до раціону

Суперпродукти, такі як кіноа, ягоди та авокадо, сприяють схудненню завдяки високому вмісту клітковини, яка забезпечує тривале відчуття ситості. Вони також багаті на антиоксиданти та мікроелементи, що підтримують обмін речовин і загальне здоров'я.

Крім того, така корисна їжа допомагає знизити рівень запалення, що може сприяти ефективнішому спалюванню жиру. Які ще суперпродукти, які здатні допомагати у схудненні відомі людству, проте ви могли про них не знати, розповіли в Eat This, Not That.

Гриби, що зазнали впливу ультрафіолету

Вітамін D покращує настрій та підтримує імунну систему, але його основні джерела саме тваринного походження. Для вегетаріанців, які бажають отримати природне джерело вітаміну D підходять гриби, оброблені ультрафіолетом, або грибний порошок, який можна додати в смузі. Однак, якщо гриби вам не до смаку, можна використовувати добавки з вітаміном D.

Амарант

Амарант, камут, полба та гречка є корисними альтернативами кіноа, адже ці культури містять клітковину, антиоксиданти та вітаміни групи В. Вони добре сприяють травленню та можуть замінити ранкову вівсянку, яка не всім до смаку.

Мака

Мака — це перуанська рослина, яка схожа на ріпу та багата на амінокислоти, фітонутрієнти, вітаміни і мінерали. Вона підтримує роботу надниркових залоз, що може підвищити енергію та зменшити стрес. Порошок маки знайти легше за рослину, а тому ви можете додати його до раціону.

Салатна гірчиця та зелень капусти

Гірчиця та салатна зелень — це відмінні джерела вітаміну С та калію. Вони урізноманітнюють раціон, особливо якщо вам набридли капустяні салати. Спробуйте додавати їх у смузі або замінювати на інші овочі.

Коренеплоди

Солода картопля та коренеплоди, такі як пастернак, ріпа та бруква, містять багато фолатів, вітамінів А і С. Крім того, дослідження показали, що коренеплоди, зокрема буряк, покращує приплив крові до мозку. Додайте їх у свій раціон для користі та різноманітності.

Саша Інчі

Сача Інчі має найбільше жирних кислот омега-3 серед всього насіння, яке відомо на планеті. Його можна їсти цілим або використовувати олію з нього.

Лукума

Цей тропічний фрукт має низький глікемічний індекс і є відмінним джерелом антиоксидантів, клітковини, вітамінів та мінералів. Він також багатий на бета-каротин, який має потужні антиоксидантні та протиракові властивості.

Каму-Каму

Каму-каму, або мірціарія сумнівна — це тропічний фрукт, який можна знайти у формі порошку, який є чудовим джерелом вітаміну С, каротиноїдів і антоціанів. Ці компоненти допомагають у профілактиці захворювань. Додайте каму-каму до ваших ранкових смузі для підвищення їх користі.

Реліквійні яблука

Це нові сорти органічних яблук замість звичних "Гренні Сміт" та "Гала". Їх вирощують протягом багатьох поколінь без змін у генетиці. Вони відрізняються від сучасних комерційних сортів своєю різноманітністю смаків, текстур і кольорів. Однак, вони можуть коштувати дорожче, через їх органічний спосіб вирощування.

Пічуберрі

Пічуберія є ще одним рослинним джерелом вітаміну D, завдяки вітанолідам, які можуть сповільнювати ріст ракових клітин і знижувати запалення. Включення цього продукту в раціон може принести додаткові користі для здоров’я.

РанішеOBOZ.UA розповів, про користь кіноа та його переваги для організму.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram і Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Джерело матеріала
loader
loader