Терехов звернувся до ОВА, аби не було відключень світла
Терехов звернувся до ОВА, аби не було відключень світла

Терехов звернувся до ОВА, аби не було відключень світла

Міський голова Ігор Терехов звернувся до начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова та АТ «Харківобленерго» з проханням не застосовувати графіки відключень електроенергії в Харкові.

Мер зазначив, що вже два з половиною роки Харків знаходиться у прифронтовій зоні й постійно потерпає від збройної агресії рф. За цей час у місті внаслідок бомбардувань, ракетних атак, обстрілів були пошкоджені та зруйновані тисячі житлових будинків.

Разом з тим, зазначив мер, через постійний терор з боку країни-агресора харків’яни зазнають чимало побутових незручностей, пов’язаних з неможливістю надання їм комунальних послуг у повному обсязі, необхідністю відновлювати житло тощо.

«18 липня 2024 року Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що у населених пунктах та на об’єктах у 20-кілометровій зоні від кордону з росією й білоруссю та у 20 кілометрах прифронтової зони відключати електроенергію не будуть, і Харків відповідає цим умовам. У зв’язку з цим звертаюся до Вас з проханням не застосовувати графіки відключень електроенергії в Харкові й зробити все можливе, у межах своїх повноважень, аби мешканці прифронтового міста були зі світлом цілодобово», — зазначив Ігор Терехов у зверненні.

Джерело матеріала
loader
loader