Зеленський розкрив деталі про ракету-дрон «Паляниця»
Зеленський розкрив деталі про ракету-дрон «Паляниця»

Зеленський розкрив деталі про ракету-дрон «Паляниця»

Президент України Володимир Зеленський заявив, що випробувана ракета-дрон «Паляниця» набагато швидша за наші далекобійні дрони і потужніша.

Про це глава Української держави повідомив під час спільної пресконференції з Президентом Польщі Анджеєм Дудою та Прем’єр-міністром Литви Інгрідою Шимоніте, передає кореспондент Укрінформу.

«У ракетну програму України входить кластер під назвою «Паляниця». До кластеру входить три вироби. Випробування першого пройшло позитивно, з чим я і привітав нашу державу. Ця ракета-дрон набагато швидша наших далекобійних дронів і потужніша. Це, в принципі, всі деталі, на які можу озвучити у відкритій розмові», - сказав Зеленський.

За його словами, зараз над ракетною програмою фахівці працюють цілодобово.

«Головне, що працюють люди 24/7, обіцяли (далекобійність - ред) 1,5 тисячі кілометрів, і сьогодні у нас є вже такі дрони, і це сильно. А тепер з'являються дрони-ракети і дуже далекобійні», - наголосив Президент.

Як повідомлялося, сьогодні Президент Володимир Зеленський під час урочистого заходу на Софійській площі з нагоди Дня Незалежності повідомивпро перше успішне бойове застосування української ракети-дрона «Паляниця».

Теги за темою
Володимир Зеленський
Джерело матеріала
loader
loader