Подорожуємо Закарпаттям: 5 місць, які має відвідати кожен
Подорожуємо Закарпаттям: 5 місць, які має відвідати кожен

Подорожуємо Закарпаттям: 5 місць, які має відвідати кожен

Подорожі Карпатами часто приваблюють мандрівників тим, що вони можуть запропонувати багато цікавинок навіть тим мандрівникам, які досить вибагливі до комфорту. І вам необов'язково долати кількаденні пішохідні походи для того, щоб відвідати найцікавіші місця Закарпаття. Поради 24 підібрали кілька місць.

Озеро Синевир

Ця легенда Карпат, що довкола оточена ялівцевими лісами, розкинулася на висоті близько 1000 метрів над рівнем моря. Утворилося озеро приблизно 10 – 11 тисяч років тому через потужний землетрус.

І донині озеро живиться підземними водами, що постійно оновлюють його своїми приливами і відтоками. Також місцину часто називають "Морським оком" – через блакитну воду, що оточує невеликий острівець.

Коли опадів дуже багато, або ж тане сніг, острів занурюється під воду, тож помітити його дуже важко.

Водоспад Шипіт

Водоспад розташований біля підніжжя гори Гимба, а початок бере навіть вище – на горі Великий Верх. Висота водоспаду становить 14 метрів, і там добре розвинена інфраструктура, тож майже до самої локації можна доїхати автомобілем.

Неподалік від водограю також розташований і підйомник, що може відвезти вас аж до самої Гимби, щоб ви могли оглянути неймовірні полонини Боржави.

Солотвино

Раніше Солотвино було частиною римської колонії, що називалася Дакія, а сьогодні це цікаве туристичне селище, води якого наділені цілющим та омолоджувальним ефектом.

Колись на місці курорту видобували сіль, і саме це й прославило край. В солекопальнях дуже часто працювали у дуже важких умовах засуджені та кріпаки. Зараз від копалень залишилося дуже мало, а популярність села полягає у соляних озерах, що порівнюють із Мертвим морем.

Солотвино
Солотвино на Закарпатті / Фото "Турінформ Закарпаття"

Село десяти музеїв Колочава

Неподалік від Синевиру ви можете знайти ще одну надзвичайно туристичну локацію – мальовничу Колочаву. Це одне з найдовших сіл в Україні, і його довжина складає 15 кілометрів. Та знамените село не тільки через це, але й через мінеральні джерела, давню історію та неймовірні краєвиди.

А ще – десяток музеїв, що розташовані у селі: архітектури та побуту, вузькоколійка, історико-військові тощо.

Мисливський замок графа Шенборна

Серед неймовірних архітектурних пам'яток Закарпаття потрібно виділити і казковий мисливський замок Шенборн. Він зберігся до наших днів майже у первісному вигляді. І кожен елемент замку має свою досить цікаву інтерпретацію.

Мисливський замок
Мисливський замок / Фото "Кийавіа"

Наприклад, у замку рівно 365 вікон, що символізують дні року, але на випадок високосного року є ще одне замуроване вікно. Кімнат 52 – за кількістю тижнів, а також 12 входів на кожен місяць року.

Замок також оточує англійський парк площею у 19 гектарів, у якому зібрано чимало екзотичних рослин. А ще одна родзинка місцини – ставок, що контурами точно відтворює територію Австро-Угорської імперії того часу.

Джерело матеріала
loader
loader