5 ефективних способів отримати струнке тіло назавжди: думка експертів
5 ефективних способів отримати струнке тіло назавжди: думка експертів

5 ефективних способів отримати струнке тіло назавжди: думка експертів

Фітнес – це довгостроковий процес, схожий на марафон. Звичайно, короткочасні тренування можуть принести певні результати, але без постійного режиму вони швидко зникнуть.

Реальність така, що вам не потрібно багато часу для ефективних тренувань. Згідно з новим дослідженням, опублікованим у American Journal of Physiology-Endocrinology and Metabolism, лише три хвилини активності кожні 30 хвилин сидіння можуть зменшити негативні наслідки малорухливого способу життя. Учасники, які слідували цій стратегії, демонстрували покращення рівнів холестерину та стабільність рівня цукру в крові, пише eatthis.com.

Хоча цей підхід може бути мінімальною формою вправ, багато тренерів рекомендують міні-тренування як хороший початок для довгострокового фітнес-процесу. Тренер Стефані Мансур радить людям, які мають обмежений час, почати з п'ятихвилинних тренувань щодня. Вона стверджує, що навіть такі активності можуть стати каталізатором вашого фітнес-прогресу.

Тож ось кілька додаткових порад, які допоможуть вам зберегти струнке тіло в довгостроковій перспективі.

Не нехтуйте силовими вправами

Хоча підтягнута фігура часто асоціюється з кардіо, експерти одностайні в тому, що не можна нехтувати силовими вправами. Саме ці вправи сприяють активізації метаболізму та спалюванню жиру.

Як пояснює тренер Джой Пулео, вправи з обтяженнями чи власною вагою активують анаеробні процеси, коли ваші м’язи відновлюються, стимулюючи організм використовувати жир як джерело енергії під час відпочинку. Крім того, дослідження, опубліковане в International Journal of Sport Nutrition and Exercise Metabolism, підтверджує, що поєднання силових вправ та правильного харчування допомагає зменшити жирові відкладення, зберігаючи при цьому м'язову масу.

Підняття ваги перед кардіо

Якщо ви хочете максимально ефективно використовувати свої тренування, варто почати з силових вправ, а кардіо залишити на завершення. За словами тренера Джоша Шлотмана, це допоможе зберегти м'язовий глікоген, що дозволить ефективніше працювати з вагою. Дослідження, опубліковане в Medicine and Science in Sports and Exercise, підтверджує, що ті, хто поєднує ці два типи тренувань, спалюють більше жиру.

Варіюйте кардіотренування

Підтримка стрункого тіла потребує постійних кардіотренувань, але це не означає, що вам потрібно бігати щодня. Існують різні форми кардіо, які можна адаптувати до ваших потреб. Наприклад, високоінтенсивне інтервальне тренування є ефективним способом швидкого спалювання калорій за короткий час.

Дослідження, опубліковане в Journal of Strength and Conditioning Research, показало, що тренування ВІІТ спалюють більше калорій, ніж інші форми вправ. До того ж тіло продовжує спалювати калорії навіть після завершення тренування.

Скакалка – ваш друг

Стрибки на скакалці – це чудова вправа для зміцнення м'язів, покращення координації та витривалості. Як стверджує тренер Лана Еванс, ця вправа ефективно тренує як верхню, так і нижню частини тіла, одночасно покращуючи здоров'я серцево-судинної системи.

Дослідження, опубліковане в The Research Quarterly, порівняло стрибки на скакалці з бігом і виявило, що 10 хвилин стрибків є такими ж ефективними, як півгодини бігу.

Зробіть тренування цікавими

Послідовність є ключем до стрункості, але для її підтримки потрібна мотивація. Одне дослідження, опубліковане у Frontiers in Psychology, пропонує простий підхід до фітнесу: забудьте про особисті рекорди, пройдені кілометри чи підрахунок калорій і просто подумайте: що я можу зробити сьогодні для власного задоволення, щоб при цьому бути активним?

Дослідники опитали групу дорослих, і ті, хто регулярно тренувався, вказали на один спільний чинник: їм подобались їхні заняття. Тож робіть усе можливе, щоб зробити вправи приємними. Почніть тренуватися з другом або спробуйте новий вид спорту, про який давно мріяли. Як показує дослідження, коли ми знаходимо фізичну активність, яка нам дійсно до вподоби, нам стає значно легше дотримуватися цього режиму тривалий час.

Раніше OBOZ.UA писав, як знаменитості підтримують свою форму.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram та Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Джерело матеріала
loader
loader