Скумбрія – ідеальна риба для запікання та приготування на грилі. Ще її можна смачно маринувати та тушкувати з овочами.
Кулінар поділився в Instagram рецептом дуже смачної запеченої скумбрії з білим вином та спеціями.
Інгредієнти:
- Скумбрія 2 шт
- Цибуля 1 шт
- Сіль велика 1/2 ч. л.
- Паста "Том ям" 1 ст.
- Біле сухе вино 1 ст.л
- Оливкова олія 1-2 ст.л
Спосіб приготування:
1. Скумбрію розділіть на філе, зріжте реберні кістки та з боку шкіри зробіть не глибокі надрізи.
2. Цибулю наріжте хаотично і перемніть із сіллю. Додайте пасту "Том ям", вино та оливкову олію, у цьому маринаді маринуйте рибу.
3. Готуйте на вугіллі приблизно 4-5 хвилин, постійно перевертайте!
Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:
- Скумбрія запечена
- Скумбрія запечена у фользі
- Фарширована скумбрія