Україна готує відповідь на масований обстріл Росії, - Умєров
Україна готує відповідь на масований обстріл Росії, - Умєров

Україна готує відповідь на масований обстріл Росії, - Умєров

Міністр оборони України Рустем Умєров заявив про підготовку відповіді на масований обстріл Росії, який призвів до жертв серед мирного населення. У своєму дописі у Facebook 26 серпня Умєров наголосив на необхідності далекобійних можливостей та зняття обмежень на удари по військових об'єктах ворога для досягнення перемоги.

"Цієї ночі Росія знову вдарила по наших містах. Постраждали мирні люди, зруйновані домівки, порушена критична інфраструктура", - зазначив міністр оборони. Він також висловив співчуття родинам загиблих та підкреслив, що Україна готує відповідь, включаючи зброю власного виробництва.

Президент Володимир Зеленський також відреагував на атаку, назвавши її одним із найбільших комбінованих ударів. За його словами, Росія запустила понад сотню ракет різних типів і близько сотні "шахедів". Зеленський повідомив про загиблих та десятки поранених, а також про значні пошкодження енергетичної інфраструктури.

Президент наголосив на необхідності зняття обмежень для України щодо далекобійної зброї та закликав міжнародних партнерів до рішучих дій. "Не може бути в Україні обмежень у далекобійності, коли в терористів немає таких обмежень", - заявив Зеленський.

Атака розпочалася ввечері з запуску "шахедів", а вранці продовжилася ракетними ударами. Вибухи було чутно у багатьох областях України, включаючи Київ, Луцьк, Житомир, Вінницю, Рівне, Запоріжжя, Миколаїв, Суми та Дніпропетровськ.

Джерело матеріала
loader
loader