"Зальцбург" — "Динамо": усі деталі вирішального матчу за вихід у Лігу чемпіонів
"Зальцбург" — "Динамо": усі деталі вирішального матчу за вихід у Лігу чемпіонів

"Зальцбург" — "Динамо": усі деталі вирішального матчу за вихід у Лігу чемпіонів

Київське "Динамо" у вівторок, 27 серпня, спробує відіграти гандикап у два м'ячі в австрійського "Зальцбурга". Матч-відповідь за вихід в основну сітку Ліги чемпіонів відбудеться на виїзді в Австрії.

Поєдинок пройде на "Ред Булл Арені", FOCUS.UA веде прямий репортаж про матч "Зальцбург" — "Динамо", який розпочнеться о 22:00 за київським часом.

Де дивитися "Зальцбург" — "Динамо"

Права на прямі трансляції оновленої Ліги чемпіонів в Україні належать сервісу Megogo, який, починаючи з плей-офф кваліфікації, показує матчі українських команд.

Скільки заробить "Динамо", якщо проб'ється до Ліги

Микола Шапаренко в матчі проти "Зальцбурга"

Згідно з підрахунками The Scotsman участь в основній сітці Чемпіонської ліги може принести клубу близько 47 мільйонів євро. Автори Arsenal Insider пишуть, що тільки за участь у головному клубному футбольному турнірі Європи кожна з команд отримає гарантовані 18,62 млн євро. За кожну перемогу в основній сітці передбачена виплата — 2,8 млн євро, за нічию — 930 тис. євро. До слова, за прохід "Рейнджерс" у попередньому раунді кваліфікації українська команда вже заробила 4,7 млн євро.

Кілька слів про новий формат. До слова, в основній сітці оновленої Ліги чемпіонів сезону 2024/25 не доведеться двічі грати з одним і тим самим суперником, замість цього буде по вісім матчів із різними — половина на домашньому стадіоні, і половина — на виїзді. 36 клубів потрапляють в основну сітку (Champions League league phase), яка раніше називалася груповим етапом. Таким чином, на відміну від минулих сезонів додаткові чотири команди отримали можливість зіграти з найкращими командами Старого світу.

Прогноз на матч "Зальцбург" — "Динамо"

Ред бул Зальцбург — Динамо: прогноз

Думки букмекерів сходяться в тому, що домашня команда — фаворит україно-австрійського протистояння. Британська William Hills перемогу "Ред Булла" оцінює з коефіцієнтом 1,5, тоді як, у разі перемоги динамівців, суму ставки можна буде помножити в п'ять разів — коефіцієнт 5.00. Нічия — 4,20.

Попри несприятливий прогноз і підсумок зустрічі в Любліні, колишній півзахисник киян Віталій Косовський чекає, що динамівці зможуть швидко забити в матчі-відповіді та відродять інтригу. Водночас він усвідомлює, що у суперника якісна гра, з високим пресингом і підібраний склад із відповідними ігровими навичками. Футболісти австрійського клубу сильні в індивідуальних дуелях.

Олександр Пихеленок

Своєю чергою центральний захисник Тарас Міхавко обіцяє підійти до поєдинку-відповіді в хорошій формі, а програш у попередньому матчі називає тільки першим таймом.

До слова, в історії виступів української команди у кваліфікації Ліги чемпіонів уже були перемоги з рахунком 2:0 на виїзді після домашніх поразок. 25 серпня 2004 року кияни переграли в гостях у Туреччині "Трабзонспор" — 2:0. Хоча в Києві були 1:2.

"Зальцбург" — "Динамо" розсудить турецька бригада

Суддя Халіл Умут Мелер

Судді з Туреччини на чолі з Халілом Мелером працюватимуть на зустрічі других за підсумками минулого сезону команд України та Австрії. Арбітри на лінії — Керем Ерсой та Ібрахім Чаглар Уярджан. Четвертий рефері — Арда Кардешлер. VAR — італієць Лука Пайретто.

"Зальцбург" — "Динамо": ймовірні склади

"Зальцбург": Яніс Бласвіх — Амар Дедіч, Каміль Пятковскі, Самсон Байду, Алекса Терзич — Макс Бідструп, Люка Гурна-Дуат, Мауріц К'єргор — Нене Доржелес, Мусса Кунфоло Йео, Оскар Глух.

"Динамо": Георгій Бущан — Олександр Караваєв, Денис Попов, Тарас Михавко, Владислав Дубінчак — Віталій Буяльський, Володимир Бражко, Микола ШапаренкоАндрій Ярмоленко, Владислав Ванат, Владислав Кабаєв.

На польській "Люблін Арені" минулого тижнякияни програли австрійцям із рахунком 0:2. Проте було чимало нагод розмочити рахунок — підвела неточність у завершальній стадії атак. Кілька разів виходив на ударну позицію Андрій Ярмоленко. Виправити помилку в обороні міг Денис Попов, який прийшов на кутовий. Але після його удару м'яч влучив у штангу.

Теги за темою
Ліга чемпіонів
Джерело матеріала
loader
loader