
Колишній королівський шеф-кухар назвав улюблений перекус королеви Єлизавети ІІ
За словами Даррена Макгрейді, покійна королева ще з дитинства любила дуже прості сендвічі. Джем для них варили в замку Балморал.
Покійна королева Великої Британії Єлизавета ІІмала доступ до найкращих страв, приготованих для неї командою приватних кухарів. Колишній королівський шеф-кухар Даррен Макгрейді, який пропрацював на королівську сім'ю протягом 15 років, назвав її улюблені перекуси, пише Мirror.
Не секрет, що Її Величність між 15:30 і 17:00 любила пити післяобідній чай, на додачу до якого подавали солоні та солодкі частування, включно з булочками і шоколадним бісквітним тортом. Як перекус їй часто приносили простий сендвіч, який вона любила їсти з дитинства.
Шеф-кухар Макгрейді розповів, що одним з улюблених денних частувань королеви були сендвічі (їх часто в Англії називають пенні) з джемом. "Королеві в дитячій подавали пенні з джемом, коли вона була маленькою, і відтоді вона їла їх за чаєм. Просто, просто хліб і джем із невеликою кількістю масла — зазвичай полуничний джем. Ми варили джем у замку Балморал із чудової шотландської полуниці з садів", — поділився спогадами Даррен.
Іншою улюбленою стравою для королеви на полуденок був сендвіч з огірком. Але, за словами шеф-кухаря, це була не проста справа. Він очищав м'якоть огірка картоплечисткою, аж до водянистого насіння. Замість масла він щедро змащував хліб вершковим сиром і ноткою свіжої м'яти, а потім додавав огіркові стрічки. Крім цього, покійна монархиня слідувала традиційній корнуольській традиції та часто їла свої булочки, спочатку намазуючи джем, а потім додаючи ложку вершків.
"Вона завжди пила післяобідній чай, де б вона не була у світі. Ми прилетіли до Австралії і були на королівській яхті. Була п'ята година ранку, але для королеви це була п'ята година дня, тому моєю першою роботою було приготування булочок", — розповів Макгрейді.
Нагадаємо, 28 квітня Фокус писав про те, чому королева Єлизавета ІІ тримала улюблені страви в секреті. Її Величності, побоюючись отруєнь, ніколи не подавали молюсків і страви з часником. Але відомо, що покійна королева дуже любила шоколадний торт.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2F4373ea764ddf3f5340250a49e4d0edb7.jpg)
На смак як пломбір, але майже без калорій: повітряний десерт з найпростіших інгредієнтів
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2F922c32a949b82832180d88723362c5df.jpg)
5 речей, які ніколи не можна робити після заходу сонця: не всі знають
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F131%2Fec2199850e86cda19e36c979300b55ed.jpg)
Чим відрізняються 2 хлопчики: складна загадка для найуважніших
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F64%2F6204f99bbe75df2f4854b90f6a5b1b83.jpg)
Як віднадити птахів від малини та черешні: простий спосіб
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F131%2F7f4d6719dbab297205b179fb08abd533.jpg)
Заковиристий тест на IQ: знайдіть 3 відмінності в картинках лучниці за 15 секунд

Збережіть, щоб ніколи не робити цієї помилки: які інгредієнти не можна класти у холодець
