Медики назвали найшкідливішу страву з картоплі
Медики назвали найшкідливішу страву з картоплі

Медики назвали найшкідливішу страву з картоплі

Серед українців страви з картоплі надзвичайно популярні. Проте не всі вони однакові корисні. Медики стверджують, що серед них є ті, які можуть завдати вашому здоров’ю серйозної шкоди. Про це повідомляє ТСН, пише agronews.ua.

Зокрема, не слід вживати смажену картоплю. Чому вона настільки шкідлива для нашого організму? Лікарі називають кілька важливих причин:

  • транс-жири — для смаження картоплі ми використовуємо олію з високим вмістом транс-жирів, а це негативно впливає на здоров’я серця і судин;
  • багато калорій — через процес смаження така страва містить велику кількість калорій, що призводить до набирання зайвої ваги;
  • акриламід — це надзвичайно небезпечна сполука, яка може викликати утворення ракових пухлин.

Медики стверджують, що більш кориснішими альтернативами приготування картоплі є приготування на парі, запікання в духовці та звичайне варіння у воді.

Якщо ви не готові повністю виключити зі свого раціону страви з картоплі, спробуйте нові варіанти її приготування. Наприклад, кулінари радять звернути увагу на варену картоплю з додаванням різноманітних пряних трав, велике різноманіття салатів з запеченою картоплею, пюре з картоплі, яке можна подавати як до м’яса чи риби, так і до овочів.

Безумовно, смажена картопля дуже смачна, але краще обирати більш корисні альтернативи, які не завдають шкоди вашому здоров’ю.



Перегляди: 0
Теги за темою
Здоров'я
Джерело матеріала
loader
loader