Картопляні гомбовці зі сливами: автентична страва з новим смаком
Картопляні гомбовці зі сливами: автентична страва з новим смаком

Картопляні гомбовці зі сливами: автентична страва з новим смаком

Гомбовці – це старовинний український десерт, що готується із різними видами начинки на парі або у окропі. Він дуже популярний на Прикарпатті, а на Закарпатті його подають практично у кожному домі.

Це досить бюджетна страва, адже готується із картопляного тіста та з начинкою за смаком. Фудблогерка Марія Тегза в Instagram розповіла, як вона готує гомбовці за сливами. В результаті вийшла неймовірно смачна автентична страва з абсолютно новим смаком.

Картопляні гомбовці зі сливами: автентична страва з новим смаком

Інгредієнти

  • Картопляне пюре – 600 гр
  • Яйце – 1 шт
  • Борошно – 180-200 гр
  • Сливи – 12-15 шт
  • Масло – 15 гр
  • Манка – 4-5 ст.л.
  • Цукор – 2 ст.л.

Спосіб приготування

1. Картоплю відварюємо до готовності, зливаємо воду та перетворюємо у пюре.

2. Змішуємо пюре, яйце і борошно, замісити тісто.

3. Усередину кожного шматочку ставимо сливу та формуємо кульки.

4. Доводимо воду до кипіння, додаємо ложку солі і ставимо варити у неї гомбовці.

5. На пательні розтоплюємо шматок вершкового масла та додаємо до нього манну крупу.

6. Обсмажуємо до золотавості та додаємо 60-70 мл води.

Картопляні гомбовці зі сливами: автентична страва з новим смаком

7. Добре перемішуємо і тушкуємо, поки манка стане знову суха.

8. Коли готове пересипаємо у мисочку і додаємо цукор.

Картопляні гомбовці зі сливами: автентична страва з новим смаком

9. Засипаємо готові гомбовці сумішю з манки та подаємо до столу зі сметаною.

На OBOZ.UA є й інші рецепти схожих страв:

  • Ліниві вареники з ягідною сметаною
  • Ліниві вареники солодкі
  • Ліниві вареники класичні
Джерело матеріала
loader
loader