Багато людей вважають вівсянку нудною та несмачною кашею. Але це далеко не так. Такий поживний продукт потрібно просто правильно готувати.
Редакція FoodOboz розповість про найпоширеніші помилки, які часто допускають під час приготування вівсянки. Їх варто виправити.
Не заливайте вівсянку холодною водою
Щоб вівсянка мала вдалу консистенцію, потрібно класти її лише в окріп. В жодному разі не можна заливати вівсянку холодною. водою, а вже потім кип'ятити.
При цьому, крупу в воду потрібно засипати одразу після цього, як рідина закипить. Але, якщо ви варите вівсянку на молоці, її потрібно засипати все ж в холодне молоко. Лише після цього можна ставити ємність на вогонь.
Не готуйте вівсянку без солі
Навіть якщо ви готуєте солодку кашу, сіль також обов'язково потрібно додати. І робити це потрібно на самому початку приготування.
Не готуйте вівсянку в маленькому посуді
Щоб каша не википіла і мала вдалу консистенцію, обирайте для неї достатньо глибоку каструлю. До того ж, продукт у великій ємності з товстими стінками вийде дійсно смачним.
Не забувайте перемішувати
Вівсяну потрібно перемішувати достатньо часто. Якщо цього не робити, каша швидко пригорить і буде схожа на один суцільний ком.
Не запарюйте кашу, а варіть
Справжню корисну вівсянку потрібно варити. Все інше важко назвати вівсянкою. Щоб крупа ввібрала необхідну кількість рідини, їй потрібно 5-10 хвилин.
Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:
- Смузі з вівсянкою
- Бананові сирники з вівсянкою
- Сирники з вівсянкою та медом