Катастрофа F-16: Умєров розповів CNN, як звільнення Олещука пов'язане із загибеллю Мунфіша
Катастрофа F-16: Умєров розповів CNN, як звільнення Олещука пов'язане із загибеллю Мунфіша

Катастрофа F-16: Умєров розповів CNN, як звільнення Олещука пов'язане із загибеллю Мунфіша

Звільнення командувача ВПС України Миколи Олещука не пов'язане із загибеллю українського пілота Олексія Меся на позивний "Мунфіш" під час катастрофи американського винищувача F-16. Про це в інтерв'ю CNN сказав міністр оборони України Рустем Умєров.

"Я б, мабуть, сказав, що це ротація. Це два окремих питання… на даному етапі я б їх не пов’язував", — сказав Умєров.

Міністр оборони в інтерв'ю CNN також підтвердив, що передав США список цілей, які Україна хоче атакувати ATACMS на території рф.

"Ми пояснили, які засоби нам потрібні для захисту громадян від російського терору, тому я сподіваюся, що нас почули", - сказав Умеров.

Що стосується Курщини, то міністр заявив, що Україна більше зосереджена на "можливостях", які дозволяє ця область, а не на утриманні російської території для обміну на окуповані землі.

"Ми зосереджені на тому, щоб збільшити наші можливості протистояти, щоб вибивати росіян з тимчасово окупованих територій", - пояснив Умєров.

Нагадаємо, учора ввечері стало відомо, що Володимир Зеленський звільнив Миколу Олещука з посади командувача Повітряних сил. Олещук обіймав посаду командувача Повітряних сил з вересня 2021 року. Обов'язки командувача Повітряних сил тимчасово виконуватиме генерал-лейтенант Анатолій Кривоножко.

Сам Олещук прокоментував своє звільнення, опублікувавши у своєму Telegram-каналі цитату колишнього головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного.

"Як би важко нам не було, але вже точно не буде соромно", — написав генерал-лейтенант, вказавши автора цієї фрази.
"Я вирішив замінити командувача Повітряних сил Збройних Сил України. Я безмежно вдячний всім нашим військовим льотчикам, інженерам, воїнам мобільних вогневих груп, розрахунків ППО. Усім, хто дійсно бʼється для України – для результату. І це потрібно так само на командному рівні – ми повинні посилюватись. І берегти людей. Берегти особовий склад. Берегти усіх наших воїнів", – сказав Зеленський.
Джерело матеріала
loader
loader