Консервовані помідори – це чудова зимова закуска, що готується влітку. Вона смакує як до м’яса, так і у поєднанні із вареною картоплею чи рисом.
Як приготувати консервовані помідори так, щоб вони вийшли ідеальними, в Instagram розповіла фудблогерка з ніком v.vanilinka. Нічого складного у їх приготуванні немає.
Інгредієнти
- Помідори середні
- Болгарський перець – 1 шт
- Часник – 4-5 зуб
- Лавровий лист – 2 шт
- Кріп – кілька гілочок
- Духмяний перець – 1 шт
- Чорний перець горошком – 5-6 шт
- Сіль
- Цукор
- Оцет 9%
Спосіб приготування
1. Помідори замочуємо у холодній воді на декілька годин.
2. На дно стерилізованих банок викладаємо кріп, перець болгарський, часник, лавровий лист, перець горошком. Зверху – помідори.
3. Заливаємо киплячою водою до самого верху і залишаємо охолоджуватись.
4. Коли вода в банках охолола, зливаємо її в каструлю і на кожен літр додаємо по 1ст.л. солі, цукру та оцту.
5. Доводимо це все до кипіння, і розливаємо киплячий розсіл по банкам з помідорами.
6. Щільно закриваємо стерилізованими кришками, одразу перевертаємо догори дном і залишаємо під ковдрою.
На OBOZ.UA є й інші рецепти з помідорами:
- Квашені помідори
- Свинина з помідорами
- Аджика зі слив та помідорів