У РФ буде три напрямки для наступу: майор ЗСУ про ризики втрати Покровська
У РФ буде три напрямки для наступу: майор ЗСУ про ризики втрати Покровська

У РФ буде три напрямки для наступу: майор ЗСУ про ризики втрати Покровська

У російської армії може бути кілька варіантів для подальших наступальних дій, не виключає Максим Жорін.

Втрата Покровська Донецької області для України дійсно може мати дуже серйозні наслідки, заявив заступник командира Третьої окремої штурмової бригади, майор ЗСУ Максим Жорін.

"За такого сценарію в російської армії буде одразу кілька варіантів для подальших наступальних дій", - написав він у Telegram.

Український офіцер не виключає, що російські окупанти можуть розвивати наступ у Донецькій області на Костянтинівку-Дружківку-Краматорськ.

Водночас майор ЗСУ попереджає про можливість атаки РФ на півдні, де росіяни можуть намагатися оточити українське угруповання, а також не відкидає варіанту наступу ворога на Дніпропетровську область.

"На мою особисту думку, перші два напрямки для "росіян" (нецензурно, - ред.) більш пріоритетні, ніж Дніпропетровщина. Але зі взяттям Покровська така можливість у них точно відкриється", - додав Жорін.

Хто такий Максим Жорін

Заступник командира 3-ї ОШБр, командир полку "Азов" (2016-2017), майор ЗСУ, начальник Центрального штабу Національного Корпусу. З першого дня повномасштабної агресії РФ проти України, 24 лютого 2022 р., взяв участь у формуванні Київського добровольчого загону ТрО "Азов — Київ", який у березні розширився до батальйону ТрО "Азов — Київ", а згодом - окремого полку спеціального призначення ЗСУ, який пізніше перейшов до лав ССО.

Ситуація на фронті - останні новини за темою

Раніше повідомлялося про те, що Володимир Зеленський скликав на нараду військових. На нарадах детально обговорили за кожним напрямком на фронті, однак найбільше уваги - Покровськ і Торецьк.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, як може розвиватися наступ РФ на Покровськ. У незручному та небезпечному становищі можуть опинитися підрозділи в зоні Карлівка - Невельське - Красногорівка - Зоряни.

Як повідомлялося раніше, росіяни захопили ще один населений пункт під Покровськом. Зазначається, що окупанти захопили селище Птиче. Також ворог просунувся були Піщаного, Калинового, у Карлівці, Мемриці, Красному Яру, Михайлівці, Північному, Новоградівці.

Більше новин:

Джерело матеріала
loader
loader