Лінивий паштет із печінки: шеф-кухар дала простий і суперсмачний рецепт
Лінивий паштет із печінки: шеф-кухар дала простий і суперсмачний рецепт

Лінивий паштет із печінки: шеф-кухар дала простий і суперсмачний рецепт

Рецептом лінивого печінкового паштету поділилася шеф-кухар Валентина Кущ – потрібно просто запекти усе разом, а потім перебити блендером до однорідності.

"Цей паштет їсть навіть мій чоловік, який взагалі не любить печінку. Вважаю це показником", – відзначила шеф-кухар.

Щоб приготувати смачний печінковий паштет, нам знадобиться:

  • печінка куряча - 500 г
  • цибуля ріпчаста - 1 шт.
  • морква - 1 шт.
  • масло вершкове - 50 г
  • вершки - 100 г
  • сливи - 4-5 шт. (можна замінити на яблуко чи якісь інші солодкі фрукти, яблук буде достатньо 1-2)
  • часник - 2-3 зуб.
  • сіль і перець - за смаком
  • чебрець - за бажанням
  • коньяк чи херес - 50 г (можна і без нього)

Шеф-кухар також відзначила, що за бажанням можна додавати в паштет більше вершкового масла чи вершків, тоді буде хоч і калорійніше, але ще смачніше.

Печінку промиваємо. За необхідності зачищаємо, але це не завжди потрібно.

Промиту печінку складаємо в форму для запікання, додаємо цибулю, розрізану на 6-8 частин, нарізану невеликими шматочками моркву, сливи без кісточок, очищені зубчики часнику, додаємо вершкове масло та поливаємо вершками.

Відправляємо запікатися в розігрітій до 180 градусів духовці до готовності печінки (приблизно від 40 хвилин до 1 години). А далі просто перебиваємо все занурювальним блендером до однорідності, додаємо сіль і мелений перець за смаком.

"Спочатку паштет буде рідкий, але коли охолоне, то застигне", – пояснила шеф-кухар.

Останні новини України:

Ідеальне поєднання: фіналістка "Мастер Шеф" дала рецепт соковитого мʼяса зі сливами.

Не шкодуйте сиру: рецепт лінивого хачапурі на пательні, готується дуже швидко.

Котлети будуть смачними та соковитими: "Мастер Шеф" Хіменес-Браво видав простий рецепт.

Теги за темою
Україна
Джерело матеріала
loader
loader