Щоб закрити смачні помідори на зиму, вам знадобиться всього декілька простих інгредієнтів. Такі овочі не потребують особливого маринаду, тому що вони і так достатньо соковиті та пружні. Головне – додати достатньо консерванту і попіклуватись про те, шоб плоди були свіжими та якісними.
Найшвидшим рецептом помідорів на зиму поділилась фудблогерка Людмила (everyday.lucy) в Instagram. Пропорції для маринаду розраховані на літр води.
Інгредієнти для маринаду на 1 л води:
- сіль – 1 ст.л.
- оцет (9%) – 1 ст.л.
- цукор – 2 ст.л. цукру.
Спосіб приготування:
1. Попередньо потрібно виміряти необхідну кількість води для маринаду, наливаючи в заповнені банки воду літровою посудиною. В банку покласти лаврове листя, чорний перець горошком, кілька зубчиків часнику, нарізану кільцями цибулину (невелику) та тоненько нарізану моркву (також невелику).
2. Додати петрушку з коренем та листям, листя кропу, листя чорної смородини.
3. Вкласти помідори.
4. За бажанням додати кілька смужок солодкого перцю.
5. Двічі залити окропом на 20 хвилин.
6. За третім разом, зливши воду з банок у каструлю, зробити маринад, додаючи спеції.
7. Залити помідори гарячим маринадом і закатати стерилізованими кришками.
8. Банки перевернути вверх дном до повного охолодження.
9. Зберігати у холодному місці.
Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:
- Малосольні помідори в пакеті з кропом
- Гострі квашені помідори
- Малосольні помідори з часником