Повернення Запорізької АЕС: Зеленський пояснив, які варіанти розглядає Україна
Повернення Запорізької АЕС: Зеленський пояснив, які варіанти розглядає Україна

Повернення Запорізької АЕС: Зеленський пояснив, які варіанти розглядає Україна

Повернути Запорізьку атомну електростанцію під контроль України можливо політичним шляхом. Про це заявив президент Володимир Зеленський у Запоріжжі під час спільної пресконференції з прем'єр-міністром Нідерландів Діком Схоофом.

«Щодо повернення нашої станції, я вважаю, що сьогодні є тільки політичні кроки і, на жаль, їх недостатньо, інакше станція вже би повернулася під наш контроль. Безпечніше, щоб Україна контролювала Запорізьку станцію, і поки що, з точки зору поля бою, я не бачу можливостей, а ті можливості, які, напевно, є, вони є небезпечними. Ми вважаємо, що, все ж таки, політично треба повертати нашу станцію», – наголосив Зеленський.

Як сказав президент, принаймні, Україна говорить про це на усіх майданчиках.

«Що стосується, хто цим займається? Займається генеральний директор МАГАТЕ Гроссі. Останні деталі я не можу вам сказати, тому що він, мені здається, впродовж тижня повинен бути на Запорізькій станції, повинен бути в Енергодарі. Повинен після цього приїхати у Київ і у мене буде з ним зустріч. Постійно працюємо над тим, щоб там була ротація команд МАГАТЕ. Це говорить про те, що все ж таки, це більш безпечно. Це говорить про те, що там російські бойовики контролюють це. Але, тим не менш, коли є представники МАГАТЕ – все ж таки, це більш безпечно. Принаймні ми з вами розуміємо інформацію. Може, не повністю, не 100%, але інформація є, що там відбувається, і контроль безпеки там, все ж таки, за МАГАТЕ сьогодні», – сказав Зеленський.

Президент додав, що йому відомо про те, що гендиректор МАГАТЕ Гроссі має приїхати з деякими пропозиціями щодо посилення безпекового контролю.

Як повідомлялося, глава МАГАТЕ цього тижня відвідає Київ та Запорізьку АЕС.

Джерело матеріала
loader
loader