Овочі та фрукти зазвичай закривають окремо. Але існують і винятки. Наприклад. дуже смачно замаринувати між собою яблука з перцем. Виходить апетитна пряна закуска, яку можна буде їсти вже через місяць.
Ідея приготування маринованих яблук з перцем опублікована на сторінці фудблогерки Дарини з ніком treskablog в Instagram. Особливого смаку додасть гвоздика і лаврове листя.
Інгредієнти:
- кислі яблука – 1 кг.
- болгарський перець – 1 кг.
- вода – 1 л
- лаврове листя – 3 шт.
- гвоздика – 6 суцвіть
- чорний перець – 15 горошин
- цукор – 100 г
- сіль – 1 ч.л.
- яблучний оцет – 4-5 ст.л.
Спосіб приготування:
1. Перці почистити від плодоніжок та насіння, розрізати кожен на 4 частини.
2. Залити перці водою та варити на середньому вогні 5 хвилин.
3. Яблука помити, почистити від насіння та розрізати на 4 частини.
4. В кожну стерилізовану банку покласти по 1 лавровому листу, 2 суцвіття гвоздики та 5 горошин перцю.
5. Щільно вкласти в банку яблука та перці.
6. Воду довести до кипіння та залити нею банки.
7. Накрити кришками та залишити на 10 хвилин. Потім воду злити в каструлю, додати цукор та сіль, довести до кипіння.
8. В кінці додати оцет, перемішати, далі одразу розлити розсіл по банкам та закатати їх.
9. Зберігати в темному прохолодному місці. Їсти не раніше, ніж через місяць.
Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитися з рецептами:
- Мочені яблука з цукром
- Мочені яблука з базиліком
- Бісквіт з яблуками