Саме зараз сливи дуже свіжі та соковиті. Тому вдалою ідеєю буде приготувати з таких плодів варення. Потім можна буде їсти в прикуску з булкою та молоком.
Ідея приготування елементарного сливового варення на зиму опублікована на сторінці фудблогерки Оксани Дорош (oksana dorosh rezeptu) в Instagram. Заготівлю можна зробити в каструлі або у сковорідці.
Інгредієнти:
- сливи нарізані – 0.5 л банка з гіркою
- цукор – 0,5 л банка цукру з гіркою
- лимонна кислота – на кінчику ножа
Спосіб приготування:
1. У глибоку сковорідку або каструлю висипати сливи.
2. На сильному вогні смажити, помішуючи, від часу закипання 5 хвилин.
3. Додаємо цукор.
4. Знову, помішуючи, варити від часу закипання 5 хвилин.
5. Додати кислоту.
6. Варити хвилину.
7. Розлити по банках та закрутити.
Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:
- Консервовані сливи з кісточкою на зиму
- Наливка зі сливи на спирту
- Цукати зі сливи