Мало хто може уявити подачу оселедця або м'яса без маринованої цибулі. Цей продукт немовби завершує смак страви.
Щоб приготувати його вдома, потрібно виділити буквально пару хвилин і доступні інгредієнти.
Маринована цибуля в банках не гірка, в міру пекуча і не перебиває смак інших продуктів. У холоді така заготівля чудово зберігається до 2-3 місяців.
Інгредієнти:
- Цибуля 1,8 кг
- Буряк 2 шт.
- Лавровий лист 3 шт.
- Насіння кропу 3 ч. л.
- Сіль 4,5 ч. л.
- Оцет 210 мл
- Вода до смаку
Як приготувати:
Очистіть цибулю від лушпиння і викладіть в друшляк. Промийте овоч під проточною водою. Наріжте його кільцями середньої величини. Подрібніть на тертці буряки і викладіть в окрему тарілку.
Візьміть чисту суху банку і покладіть на дно лавровий лист. Потім всипте по чайній ложці кропу сушеного в кожну банку.
Далі відправте кілька столових ложок буряка, а зверху викладіть підготовлену цибулю. І так аж до верху.
Наприкінці додайте ще трохи буряків і всипте по 1,5 чайної ложки солі. Залийте заготовку оцтом (70 мл на кожну банку) та холодною водою.
Струсіть банку, щоб все добре перемішалося. Закрийте мариновану цибулю будь-якою кришкою і зберігайте у холодильнику чи льоху. До вживання закуска буде готова вже за 3 дні.
Раніше ми повідомляли, що краще за свіжі: рецепт маринованих яблук у банку на зиму.