Рада бурхливо звільнила низку міністрів, не обійшлося без нюансів
Рада бурхливо звільнила низку міністрів, не обійшлося без нюансів

Рада бурхливо звільнила низку міністрів, не обійшлося без нюансів

Дмитро Кулеба залишається міністром закордонних справ.

У середу, 4 вересня, Рада звільнила низку міністрів, як про це анонсували у колах політиків раніше. Однак на одному з голосувань депутати просто закрили засідання.

Нардепи звільнили главу Мінстратегпрому Олександра Камишіна — він один з небагатьох міністрів, хто прийшов сьогодні у залу парламенту. За рішення проголосували 243 депутати.

З посади віце-преʼєр-міністерки з питань євроінтеграції звільнено Ольгу Стефанішину.

Звільнено главу Мінекології Руслана Стрільця.

249 голосів віддали за звільнення міністра юстиції Дениса Малюськи. Його, судячи з кадрів, зустрічали у Раді з оплесками.

Рада бурхливо зустрічає Дениса Малюську - дивіться відео:

Водночас рада провалила голосування за звільнення голови Фонду держмайна Віталія Коваля і міністерки з питань реінтеграції ТОТ Ірини Верещук.

За відставку Дмитра Кулеба з посади глави МЗС так і не голосували - депутати завершили засідання.

Хто така Ірина Верещук

Ірина Андріївна Верещук, до шлюбу - Луцик (30 листопада 1979, Рава-Руська, Львівська область) — українська політична й державна діячка, віцепрем'єр-міністр - міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України з 4 листопада 2021 року. Народна депутатка України IX скликання від партії Слуга народу (29 серпня 2019 - 4 листопада 2021).

Голова підкомітету з державної безпеки та оборони Комітету ВРУ з питань нацбезпеки, оборони та розвідки. Представляла Уряд у ВРУ з 4 вересня до 15 листопада 2019-го, була міським головою Рави-Руської (2010—2015). Кандидатка на посаду міського голови Києва від партії "Слуга народу" на місцевих виборах 2020 року.

Звільнення міністрів - головне

Нагадаємо, до Верховної ради України 3 вереснянадійшли заявипро відставку одразу трьох чинних міністрів та Голови Фонду держмайна.

Водночас, за словами міністра стратегічних галузей промисловості Олександра Камишіна, його відставка пов'язана із продовженням роботи в оборонці, але "в іншій ролі".

Президент Володимир Зеленський підтвердив, що в Україні розпочалися кадрові зміни в уряді та Офісі президента. Ці зміни відбуваються на фоні підготовки до "надзвичайно важливої осені" для України.

Зеленський зазначає про необхідність збільшити взаємодію між центральною владою та громадами, а також підготувати країну до зимового сезону. До того ж триває робота над досягненням ще кращих результатів в оборонному виробництві, щоб мати змогу залучати інвестиції партнерів в українські стратегічні галузі промисловості.

Вас також можуть зацікавити новини:

Джерело матеріала
loader
loader